lauantaina

Vesijuokseminen - mukavaa!

Huomenta, lauantai! Aavistuksen tiukkaa teki, kun kello herätti 07:00, vapaapäivänä. Perusaamupala naamariin, ja sitten kohti uimahallia, tästä saan olla onnellinen, kun uimahalli on 5min kävelymatkan päässä.
Vesijuokseminen on tehokasta. Riippuu tietenkin juoksijan tehoista, kuinka raskasta se on, mutta oikein hyvä vaihtoehtoinen liikuntamuoto! Varsinkin silloin, jos on jotain "raajavammoja", niin vesijuoksu on lempeää nivelille, mutta tehokastasta! Välillä tuntee kuinka poskia kuumottaa, kun kunnolla ähertää vedessä. Suosittua, se ainakin on. Toki vesijuoksiat on enimmäkseen 50-100 vuotiaita, mutta välillä näkee nuoriakin, itse kuulun näihin alle 50v.!
Kokkolan uimahallissa on lainattavissa vesijuoksuvöitä, ja käsiin sellaisia vastuksia. Netistä voi tarkastella, eri tekniikoita. Vesijuoksusta ei tule tylsää, kun hieman vaihtelee tyylejä. Joskus vesijuoksuradalla on ruuhkaa, näihin hetkiin olen kehitellyt omia liikkeitä, kunnolla polvia ylös rinnanpäälle, ja käsillä "nyrkjeilyliikettä" taikka käsiä suorana ylhältä alas, ja ylös, tehokasta alleille. Kannattaa kiinnittää huomio myös ryhtiin vesijuostessa, olikos se nyt että, niinkuin 15 asteen kulma, eli ei täysin pysty suora mutta melkein. Helposti yläkroppa menee etukenoon, muistaa vain korjailla juoksun aikana, ja ajatella keskivartalon hallintaa.
Juoksen vähintään tunnin, kesällä ulkoaltaalla meni helposti kaksikin tuntia. Kotiin tulessa, uintireissulta, onkin sitten hirveä nälkä! Olen yrittänyt miettiä, mikä olisi se fiksuin ateriavalinta, uinnin jälkeen. Tänään se oli munakas, suppiksilla. Kasviksia paprikaa, ja tomaattia kaverina. Juomaksi beroccaa, ja kahvia tietty. Huomaan että janottaa aikalailla uintikeikan jälkeen.




 Viikko sitten ostettiin luomupiiristä, kananmunia, kyllä ne vain maistuu hyviltä, keltuainenkin on tosi keltaista!  Kanoille ei ole syötetty mitään kalaruokaa, joskus marketisra ostaessa voi maku välillä olla hieman outo. Tein munakkaan Plantin kaurakermaa käyttäen, joka toimi oikein hyvin. En ole aikaisemmin käyttänyt kaurakermaa, hintakin oli ihan normi 0,89€/2dl. Joku voisi ajatella että, tällaiset "erikoisvalmisteet" ovat kalliita. Planti on myös suomalainen tuote. Olen aika "vihreä" näissä kauratuotteissa. Toistaiseksi olen testannut kahta eri merkkiä. D-vitamiiniä, ja kalsiumia, on lisätty tuotteisiin, sen tarkistin tänään, kun alkoi mietityttämään kalsiumin saanti.

Reipasta lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...