tiistaina

Kotona 💚

Kotona, on ihana olla! TÀnÀÀn on ollut sellainen pÀivÀ, ettÀ ei yhtÀÀn kokousta taikka palaveriÀ, tuntuu kyllÀ oudolta. Eilen laitoin pataleivÀn tekeytymÀÀn, ja aamulla paistoin sen. Hiukka ruosteessa oli tuo valmistuspuoli.....PataleipÀ pitÀÀ työstÀÀ ennen pataan laittoa, ja lisÀtÀ hiukka jauhoja. TÀmÀ biitti unohtui.




 PataleivĂ€n ohje on todella helppo:
7dl jauhoja
( tÀssÀ voi soveltaa, mitÀ kÀyttÀÀ)
2tl suolaa
0,5tl kuivahiivaa
3,5dl vettÀ (+42 asteista)

Kaikki sekaisin kulhossa, ja anna tekeytyÀ 12-20t, muovilla peitettynÀ, huoneen lÀmmössÀ.
Seuraavana pÀivÀnÀ; kuumenna uuni 225 asteeseen, ja laita pata uuniin 15 minuutiksi. TyöstÀ taikina, lisÀÀ jauhoja, ja anna levÀtÀ 30min. Lurauta padan pohjalle öljyÀ, ja taikina pataan, ja uuniin ilman kantta, 30 minuutiksi. TÀmÀn jÀlkeen vielÀ kansi pÀÀlle, ja anna olla 15minuuttia uunissa. Sitten vain herkuttelemaan rapeakuorisesta leipÀÀ - kuinka kauan maltat odottaa! Parasta ihan voin kanssa.

Taikinaan/ jauhojen kanssa voi sekoittaa, kuivattuja hedelmiÀ ja pÀhkinöitÀ, tai siemeniÀ. TÀllÀ hetkellÀ on uusi pataleipÀ tulossa, ja sekoitin ruispuurohiutaleita, ruisleseita, vehnÀjauhoja. TÀstÀ on myös helppo tehdÀ gluteeniton versio!
Ihanaa varsinkin viikonloppuisin! Jossain ohjeessa luki ettÀ mitÀ kauemmin leipÀ saa tekeytyÀ huoneenlÀmmössÀ, sen enemmÀn makua! Huomenna sen nÀkee, kerkeÀn paistaa leivÀn vasta joskus neljÀn tienoilla.

Leppoista tiistaita!


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Girl's having fun!

Eilinen pÀivÀ meni siivillÀ! Suunniteltiin ystÀvÀttÀrien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. MistÀs sitten meidÀn ir...