![]() |
Salaattia on kiva tehdä, koska raaka-aineet on ihanan värikkäitä! |
![]() |
Käytän pakaste mangoa, tuoretta mangoa on haastava löytää. |
Kvinoasalaattiin 2:lle tarvitset:
2dl kvinoaa
6dl vettä
yrttisuolaa
1 punasipulin
2 avokadoa
1/2 kurkun
1ps pakastettuja mangokuutioita
1 prk ravunpyrstöjä
1 prk mustia papuja
Kastikkeeseen tarvit:
3rkl oliiviöljyä
1 limen mehun
1/2 tuoreen chilin
1 rkl kalakastiketta
1 tl fariinisokeria (käytin intiaanisokeria)
1mm suolaa
1dl silputtua korianteria
Huuhtele kvinoa lämpimällä vedellä. Keitä kvinoaa 15min vedessä, jossa yrttisuolaa. Anna jäähtyä, itse huuhtelen siivilän avulla kvinoan kylmäksi.
Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Pilko myös avokado, ja kurkku. Lisää kaikki isoon kulhoon, johon sekoitat ravunpyrstöt, sulatetut mangon palat, ja huuhdellut pavut.
Sekoita kastike. Itse laitan chilin, ja korianterin Tupperwaren yrttileikkuriin, ja pyöräytän silpuksi. Sekoitan loput kastikkeenaineet joukkoon, ja tarkistan maun. Sitten vain kastike kvinoasalaatin joukkoon, anna maun tekeytyä 15min. Kalakastike, ja korianteri antaa salaatille aasialaisen "twistin". Aina voi jättää ravunpyrstöt pois, ja näin saat kasvisversion....toki kalakastike on aika must tässä salaatinkastikkeessa!
Salaatin kanssa sopii ihanasti lämmin patonki/valkosipulipatonki.
Loistavaa keskiviikkoa - nautitaan arjen pikku hetkistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti