maanantaina

Hyvää uutta vuotta!

Pakkanen kiristyy tällä viikolla. Mikä sen ihanempaa kuin porkkanakeitto, chilillä ja valkosipulilla maustettuna.
Tänään oli eka työpäivä, joululoman jälkeen. Työkaveri kysyi minulta olenko tehnyt uuden vuoden lupauksia? Hmmmm...en ole....tai joo ruokapuoli pitäisi saada ruotuun, mutta taisin vastat että en ole vielä päättänyt. No, kun en tiedä miten sen toteutan? Pitäisi "palaveerata" itseni kanssa, ja miettiä miten teen. Lounaan teen ainakin töihin, ja tällä viikolla se tosiaan on porkkanakeittoa. Paljon on mietteitä, mutta se, kunnon suunnitelma puuttuu. Työkaveri vinkkas et jättää viljat kokonaan pois! En ole tainnut olla ikinä täysin viljattomalla ruokavaliolla. Sokerit yritän jättää pois, onhan noita joulukarkkeja tullut syötyä.

Tässä helppo porkkanakeiton ohje:

1kg kuorittuja porkkanoita
2kpl keltasipulia
1kpl tuore chili
4kpl valkosipulinkynsiä
1pkt Koskenlaskija juustoa

 Keittele kaikki, pehmeiksi suolavedessä. Vettä niin paljon että porkkanat ym. peittyvät. Soseuta sauvasekottimella. Lisää paloteltu Koskenlaskijajuusto, soseuta vielä niin että kaikki on sametin pehmeää. Tarkista maku, suolaa oman maun mukaan.

Tästä riittää lounasta koko viikoksi. Minua ei haittaa syödä monta päivää samaa. Tämä on myö helppo ottaa mukaan töihin.

Leppoista maanantain jatkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...