sunnuntaina

Super herkulliset potut!

Perunaa - puikula perunaa, Kannuksen pappa puhui aina piekonmuikuista. Herkullinen perunalajike, haastavia keittää niitä, ettei ne poksahda rikki. Periunavillitys lähti Stifado-lihapadasta. Samalla sivulla oli ohje lohkoperunoihin, ja päätettiin testata - koukkuun jäätiin, niin että kolisi!






Oma versiomme on, että kuorimme perunat! Halkaise neljään osaan, pituussunnassa. Mittaa pussiin noin 3rkl öljyä ja luraus tryffeliöljyä. Nyt tunnustan että kaadan öljyn suoraan pullosta, en mittaile, mutta 3rkl pitäisi olla ok. Uuni 225 asteeseen, perunat rivissä pellille, ei liian tiiviisti. Perunat uuniin 35min, pelkkä öljy kaverina. Heti uunista ottaessasi, kaada potut tarjoilu astiaan, ja ripottele suolaa päälle, pyöräytä lusikalla perunoita vadissa, niin että suolaa tarttuu jokaiseen.




Nyt jos haluat hifistellä niin ennen pottuja valmista rosmariinisuola! Tämä on niin herkkua, ja kun kerran olet tehnyt tätä, sitä voi käyttää, mihin vain! Eli tee suola hyvissä ajoin! 2,5dl karkeaa merisuolaa ja 0,5dl tuoreita rosmariininlehtiä. Laita uuni 90asteeseen, ja levitä suola ja rosmariininlehdet pellille, ja laita uuniin 30min, niin että rosmariininlehdet murenevat. Hienonna suola&yrtti tehosekoittimessa, tai niinkuin me, morttelissa. Meillä suola säilyy pienessä lasipurkissa, mistä sitä on helppo lisäillä ruokiin.

Tarvitset:
6-7 isoa Puikulaperunoita
3rkl Rypsiöljyä
1tl Tryffeliöljyä

Suolaan:
2,5dl karkeaa merisuolaa
0,5dl romariininlehtiä (tuoretta)

Perunalohkot sopii monen ruuan kanssa, niitä on myös ihana dippailla kermaviili-aurajuusto kastikkeeseen!

Hyvää sunnuntaita! Ensi viikolla kokeilussa maidoton viikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...