tiistaina

Helppoja pikkuleipiä juhlaan ...

Unohtakaa dominokeksit ja dooriskeksit! Pyöräytin kokeeksi 80 kpl keksejä....kukahan ne syö? Testailin, kookoskeksejä ja "drömmar". Kookoskeksit ovat gluteenittomia ja mitä voita käytät, niin näin ollen, myös laktoosittomia taikka vähä-laktoosisia. Käytä voit aina juhliin leipoessasi, voi antaa hyvän maun. Itsellä on se paha tapa että kun tykkään suklaasta, niin huomaan että valmistankin juhliin hirveästi erinlaisia suklaajuttuja, mutta nämä keksi ovat vaaleita ja sopivat kauniisti noutopöytään.



Kookoskeksit/kakut
50g huoneenlämpoistä voita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
200g kookoshiutaleita.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää voi ja kookoshiutaleet, pyöräytä sähkövatkaimmella kaikki tasaiseksi massaksi. Anna massan vetäytyä noin 15min. Paista uunissa 12min, ja 175 asteessa. Kookoskakut voit muotoilla käsin taikka kahdella ruokalusikalla muovaten. Kakkuja tuli 30 kpl.

Uuniin menossa.





Drömmar
2dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
1 mm vaniliauutetta (oma tuunaus)
100g voita
1tl hirvensarvisuolaa 
1 dl öljyä
4dl vehnäjauhoja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää öljy ja hirvensarvisuola, sekoita hyvin. Tämän jälkeen lisäät vielä vehnäjauhot, ja sekoitat sähkövatkaimmella tasaiseksi. Muotoile pyöreitä pieniä pallo pellille, kaiken kaikkiaan keksejä tulee 50 kpl. Litistin hieman haarukalla, kuvion keksien pintaan, ennen uuniin laittoa. Tämä on maku asia miltä haluat niiden näyttävän. Paista keksi uunissa noin 20min, 150 asteessa. Hirvensarvisuolassa oleva ammoniakki voi haiskahtaa paistovaiheen alussa, älä säikähdä, se kestää vain hetken. Kekseistä tulee suussa sulavia. 

Kummatkin keksit tulevat todella nopeaa, ei kestä kauan pyöräyttää näitä!


Makuasia minkä muotoisi keksejä haluat.



Tässä toiset on leivottu valkoisella sokerilla ja toiset tummalla...ei vaitiskaan, katsoin tv:tä ja unohtui keksit uuniin!


Täytyy sanoa että nostan hattua kaikille "kakkubloggareille" että he jaksavat leipoa koko ajan, kenelle he käyvät viemässä kaikki herkut??

Huomenna luvassa ohjeet porotuorejuustokakkuun ja kylmäsavulohikakuun - täyttä herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...