torstaina

Pakkaskeleille sopii vaikka nakkikeitto!

Yksi ehkä "sellainen alitajuntainen uuden vuoden lupaus" oli että suunnittelen viikon ruuat etukäteen. Tällä viikolla se onkin toiminut! Töihin koko viikoksi lounas - "check", kaksi eri iltaruokaa - "check" ja perjantaille on korkeat odotukset - kesäkurpitsasta "pastaa" ja härkistä! En ole maistanut vielä härkistä laisinkaan, melkeinpä jännittää, toivottavasti on hyvää. En ole myöskään tutkinut mitä tuotteeseen on "ympätty"......
Alla helppoa nakkikeitton ohje, jota voi syödä useamman päivän....toimii näin pakkaskeleillä. Ripsautin hieman cayannepippuria, että tulisi pikkasen poweria.



Meidän talon nakkikeitto
6-8annosta...riippuu syöjästä!

8 perunoita
2porkkanaa
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
pala lanttua
1pkt Chorizo nakkeja
1pkt Vatajan nakkeja
ripaus cayannepippuria
ripaus valkopippuria
suolaa oman maun mukaan
persiljaa paljon noin 1dl


Nakit ruskistan pannussa. Juurekset pilkon pieniksi, juurisellerin ja palsternakan pilkon kaikista pienemmiksi, en kutenkaan miksikään silpuksi! Perunat, vähän reilumman kokoisia, tämä on makuasia, minkä kokoisina haluaa juurekset syödä. Vettä niin että juurekset peittyvät kattilassa, ja lisään vettä valmistuksen aikana. Persiljan lisään viimeisenä 10min ennen pöytään nostamista.
Nakit ovat aika lihaista sorttia, Chorizo on paikallista Björkensin ja "perusnakit" tulee Kankaanpäästä, nitriittömiä  nakkeja.
Tuoreet sämpylät sopii hyvin keiton kanssa, suoraan uunista otettuna, niitä menee liikaakin!



Mukavaa pakkaspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...