torstaina

Tavotteiden asettaminen ?!

Oletko asettanut itsellesi tavoteitta? Aloittanut liikuntaprojektin? Aloittanut dietin? Aloittanut sokerittoman? Pidätkö tipattoman tammikuun? Haluatko aloittaa? Tarvitko?
Lehdet, ja media yleensäkin ovat parasta aikaa pullollaan ohjeita miten ryhdistäytyä jollakin saralla. Facebookiin tupsahtelee tuon tuosta houkutuksia joillekkin kuureille taikka kunnonkohotus projekteihin! Suin päin ei mielestäni kannata rynnätä, ja ilmottautua, vaan mieti rauhassa ensin. Kaksi päivää sinne tai tänne, funtsii kunnolla "mikä on se minun ongelma"? Mihin minä haluan muutoksen?

Voisiko nämä iltavoikkarit korvata jollakin muulla?


Ei tarvitse olla järkyttävän ylipainoinen että haluaa muutosta elämään. Kehoa pitäisi huoltaa kuin autoa, niin laiminlyödäänhän autonkin huoltoa! No, eihän se ole helppoa, me jokainen olemme eri elämäntilanteissa, ja sieltä löytyy rajotteita.
Ulos pienelle kävelylle meno, ei vaadi paljoa, ehkä potkun persukseen. Itse "pidän puhutteluita" Aina välillä itselleni, silloin tuntuu että en jaksa, eikä nappaa, pitää vain keksiä jotain mikä motivoi! Joskus kilautus taikka viestittely kaverin kanssa auttaa! Haluan olla mieleltäni reipas, haluan olla virkeä töissä ja niin myös kotona! Tähän minulla toimii ulkoilma, sykkeen kohoitus säännöllisesti, ja ei sokeria. Sokerista tulee väsy, ja se ärsyttää!

Vähän väriä liikkumiseen, ulkoisin avuin, piristää kummasti mieltä!


Ulkoiluvaatteita ja välineitä olen viimeisten kahden vuoden ajan ostellut sieltä täältä, alennusmyynneistä, kesällä tekee upeita talviurheiluvaatelöytöjä! Paljon on eri kampanjoita milloin voi myös ostaa edullisemmin PT-paketteja, uimakortteja, salikortteja, ja tämän päivän työpaikat kannustavat työntekijöitään liikkumaan! Osta TYKY-rahoilla uimakortti!
Kunhan muistaa että se mikä toimii kaverille, ei välttämättä toimi sinulle! Itse kuulun niihin joka ei tarvitse kaveria lenkille, välillä on toki kiva käydä jonku kanssa reippailemassa, mutta ei välttämätöntä. Joskus käydään mieheni kanssa lenkillä, hänellä on kovempi tahti, silloin tiedän jo valmiiksi että nyt mennään sit hiukka kovempaa kuin normaalisti, kivaa vaihtelua, ja myös yhdessäoloa.



Helppoja vinkkejä liikkumattomalle - sään mukainen varustus, tee 30min kävelylenkki, käy kääntymässä lähikaupalla taikka jossain risteyksessä. Tai katso kellosta ja kävele 15min, sitten käännyt ja kävelet kotiin. Kotisohvalta, raskaan taikka paskapäivän jälkeen voi olla hankalaa - testaa, sinulla on loppupäivä aikaa maata sohvalla!

Kotona voi myös tehdä pieniä yksin kertaisia lihaskuntoliikkeitä. Näitä saa netistä, en neuvo tässä koska en ole alanihminen, ettei kukaan satuta itseään, tai tule jumeja.

Rentoutuminen on myös tärkeää, Youtubesta löytyy lyhyitä Mindfulness harjoituksia, käy maate lattialle, kuuntele, ja tee perässä! Älä nukahda, näin minulle on käynnyt muutaman keraan!

Persimon korvaa helposti karkit!



Pitää löytää/kaivaa esille se motivaatio tai ketuttaa se oma olotila, niin paljon että haluaa muutoksen elämään! Itse koen että jo viikon sokerittoman ja kurinalaisemman ruokavalion jälkeen, mieleni on virkeämpi. Sellainen sokeritohotus ja väsynyt olo on häipynyt. Liikunnan suhteen olen asettanut tavoitteet, jotka pyrin täyttämään (käääk) - viisi liikuntakertaa viikossa.


Hyvä käydä välillä puntarilla, myös mittanauha on hyvä mittaväline!


Liikunnallista päivää! Jos teet istumatyötä, pistä itsellesi tavoite; liiku 5-10min tunnin aikana - jos mahdollista!

Piristävä punajuuri-porkkana-sitruunamehu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...