maanantaina

Pikkusuolaista pienemmälle porukalle!

Tapakset on aivan hurjan hyvää herkkua! Aina välillä tehdään "omannäköisiä" tapaksia, yleensä tulisella makkaralla. Asioimme Savuhovintiskillä, Kokkolan City-Marketissa, tapaksiin lähtee mukaan tulista chorizoa ja tavallista chorizoa. Aika perussettiä on patongista ohkaisia siivuja, omatekoista tomaattitapenadea alle, ja siitä sitten chorizoa, yksi uunikuivattu kirsikkatomaatti päälle basilikanlehden kera. Mielikuvitus on vain rajana, mozzarella sopii myös loistavasti kaveriksi, jos ei halua käyttää lihaa.

Kaverina serranokinkkua, ja chorizoa.


Uunissa kuivatut kirsikkatomaatit

3 rasiaa mini tomaatteja
roiski oliiviöljyä (2 rkl) ja suolaa päälle
pari timjaminoksaa taikka rosmariininoskaa  sopii kaveriksi

Anna hiljalleen kuivua (ei rutikuivaksi), 120 astetta 4 tuntia. 
Näitä on herkullista käyttää salaatissa taikka valmistaa ihana tapenadi!



Minna tomaattinen tapenadi
kaksi rasiaa kuivattuja tomaatteja
1/2 dl oliiviöljyä
muutama tippa tryffeliöljyä
ripaus sitruunapippuria
1 valkosipulinkynsi
suolaa maun mukaan
15 basilikanlehteä

Surauta kaikki sekaisin sauvasekottimella, tarkista aku, ja sitten vain patongin päälle. 

Ennen sauvasekoittimella surruuttelua

Tahna


Tapaksia on helppo, hyvä tapenade pohjalle ja sitten vain lisukkeet mistä itse tykkää! Helppoa pikkusuolainen viikonloppuun, alkupalaksi ja pienelle porukalle, kiva valmistaa. Sadalle hengelle en lähtisi väsäämään näitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...