Välillä olin myös kaaakaokierteessä, iltasin oli pakko tehdä raakasuklaasta itselleni lämminkaakao.
Raakasuklaakonvehteja valmistelen myös aika kiitettävästi, ohjeet olen ottanut Karita Tykkän blogista taikka kirjoista. Ne on minusta niin selkeitä, ja kun olen löytänyt hyvän "rungon", olen oman maun mukaan säädellyt niitä, eli lisännyt taikka vaihtanut aineosia. Raakasuklaata valmistaessani olen käyttänyt puolet carobjauhetta ja puolet raakakaakaota, ne tukevat toisiaan hyvin ravintosisällöllisesti. Gojimarjat ovat ihania suklaan seassa, osan hienonnan pulveriksi ja osan pilkon, ja lisään joukkoon. Olen myös koukussa pakastekuivattuun vadelmajauheeseen, jota olen ripotellut muotin pohjalle, ennen kun kaadan massan sinne, tämä antaa ihanan kirpakan viimeistellyn jutun suklaalle. Seuraavaksi valmistan kahvinmakuisia konvehteja, käytän Etiooppialaista luomu pikakahvijauhetta, siitä tulee mielenkiintoista ja varmastikkin herkullista. Neuvot tähän sain luomukaupasta, jota sitten sovellan luotto suklaaohjeeseen!
Olen tehnyt muutaman kerran Karita Tykän raakasuklaakakkua, kookosmannasta, ja voi että kun on herkullista! Äitini "tilasi" äitienpäiväkakuksi sellaisen. Kakku on suussa sulavaa, ja myös helppo valmistaa. Tämä kakku on loistava "erikoisruokavaliokakku" kevään juhliin, kakku on munaton, maidoton ja viljaton! Kakku sulaa suuhun, pääraakaineet on banaani, kookosmanna, kookoskerma ja raakakaakao, toki muitakin aineita tarvit. Ohjeen löydät Superlemon-blogi sivuilta. Itse olen käyttänyt kakkuvuokaa joka on 20-21cm halkasialtaan, tällöin kakusta tulee matala, mutta kakku on niin tuhtia että sitä ei mitenkään isoa palaa syökkään, paitsi suklaanrakastajat! Tällä hetkellä käytän makeutukseen agavesiirappia, joka toimii hyvin ja jolla on matala GI-arvo.
Useasti olen saannut kysymyksiä mistä löydän ja ostan näitä "ihmeellisiä" juttuja, siis superfoodeja. Lehdistä ja blogeista tarttuu kaikenlaisia ajatuksia ja mietteitä matkaan, googlailen raaka-aineita ja sitten sitä kautta etsin liikkeen. Joskus näitä löytyy ihan Prismasta, mutta suurimmaksi osaksi hankin kaikki Punnitse ja Säästä liikkeestä. Kokkolassa varsinkin on aivan mahtava Punnitse ja Säästä yrittäjä, jonka kanssa tulee keskeusteltua, aina siellä käydessä.
Kakun voi koristella niillä marjoilla mistä itse tykkää ja mikä sopii kattaukseen.
![]() |
Tässä viimeistelin äitienpäiväkakun kultajaheella. |
![]() |
Ananaskirsikat on suurta herkkuani ja loistavia kakunkoristeita! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti