keskiviikkona

Kylmäsavulohi-ja kylmäsavuporo tuorejuustokakkujen ohjeet.

Olen tuunaillut hivenen oman näköiseksi Maalahden limpun sivuita olevaa kylmäsavulohi tuorejuustokakkua. Käykää kurkkaamassa heidän sivuilta kuvaa kakusta www.maalahdenlimppu.fi,
en löydä omista kuvista enään kuvaa kakuista. Kakku tehdään irtopohjavuokaan, jos on vaikea hahmottaa kuinka monta palaa kakusta tulee, olen neuvonut että, ihan konkreettisesti piirtä kuva paperille ja jakaa se osiin. Näin näet montako palaa tulee! Hassu vinkki mutta, hyvä.


Kukat Mari Havian kukkakaupasta.



Kylmäavulohi-tuorejuustokakku
  • 300g saaristolaisleipää
  • 75g Voi
  • 200g Raputuorejuusto taikka aurinkokuivattu tomaatti
  • 400g Créme fraiche
  • 250-300g Kylmäsavulohta
  • 100g Lohenmätiä
  • 40g Shalottisipuli/punasipuli
  • 1rkl Hienonnettu tilliä
  • 0,5tl Raastettu sitruunankuori
  • 1rkl Sitruunanmehu
  • 1rkl Kuiva valkoviini (ei ole välttämätön)
  • 3kpl Liivatelehtä
  • 0,5tl Sitruunapippuria
  • 0,5tl Hienonnettua merisuolaa
  • 0,5tl Sokeri

 Kuutioi leipä pienemmiksi kuutioiksi ja sulata voi. Parhaiten sekoitat sen monitoimikoneessa taikka tehokkaalla sauvasekoittimella, lisää sulatettu voi ja surruuta massaksi. Taputtele massa vuokaan noin 24cm, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.
Laita livatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko kylmasavulohi ja sipuli pieneksi. Silppua tilli hienoksi. Raasta sitruunankuori ja purista mehu.
Sekoita hyvin tuorejuusto, creme fraiche, lohi, mäti, tilli, sipuli ja mausteet. Lämmitä sitruunamehu ja sulata liivatelehdet, nesteessä. Lisää liivate täytteen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Tasoita kakunpinta ja laita yön yli jääkaappiin. Koristele aamulla taikka hyvissä ajoin ennen juhlia, esim. lohiruusukkeilla, mädillä, ravunpyrstöillä, tillillä ja kirsikkatomaateilla.



Kylmäsavuporo-tuorejuustokakku
  • 300g saaristolaisleipää
  • 75g Voi
  • 200g Ruohosipuli tuorejuusto
  • 400g Créme fraiche
  • 250g Kylmäsavupororouhetta
  • pieni  Punasipuli (maun mukaan, aloita 1/4 osalla!)
  • 2rkl Persiljaa
  • 3rkl Ruohosipulia
  • 2rkl Kuiva valkoviini/vettä (liivate sulatetaan tässä)
  • 3kpl Liivatelehteä
  • 0,5tlvalkopippuria
  • tarkista suola ihan lopussa kun liivatelehtiseos on joukossa. 
Valmistus kuten yllä, ilman sitruunamehua ja kuorta! Koristele kirsikkatomaateilla, ja herneenveroilla. Kaikki visuaaliset taidot koristelussa kehiin!

Muistakaa tarkistaa aina täytteen maku, kun olette kaataneet liivatteen joukkoon, liivate "syö" makua ja näin ollen, ehkä joutuu lisäämään suolaa taikka muita mausteita!

Nämä ovat oikeasti nyrkinkokoisia ruusuja, ruusut ylioppilaille tilaat näppärästi kukkakaupan kautta!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...