torstaina

Mitä hyötyä on sykemittarista kuntoilussa?

Ensimmäinen sykemittarini oli Suunto, seuraava oli Polar RXC3 , ja nyt käytössäni on M400. Miksi sykemittari? Mitä hyötyä siitä on? Noh, silloin kun aloitin "juoksuharjottelun" (tähän väliin on todettava että en nyt sanoisi juoksuksi, minun etenemistä, vaan enneminkin hölkkäilyksi) juoksin sykerajojen mukaan, peruskestävyys sykkeellä. Opettelin omat sykerajat, missä ne menee. Maksimisykkeen voi itse laskea, 205 – 1/2 x ikä, ja sitten voi laskea oman peruskestävyys sykerajan, apua löytää netistä. Netistä löytyy myös valmiita kaavioita, mihin täyttää omat tiedot ja se laskee puolestasi, myös useimmista sykemittareista löytyy tämä toiminto.

Ihania pikku "komentoja" pitkin päivää....


Itse koen että sykemittarin kanssa on mielenkiintoista liikkua, seurata millä sykkeillä mennään, ja että ei vedä itseään täysin piippuun. Silloin parivuotta takaperin ystäväni "antoi" minulle sykerajat millä sykkeellä liikkua mikäkin treeni. Olen hieman nörtti tämän asian suhteen, tykkään että on mielenkiintoista seurata omaa etenemistä, taulukkoja ym.. Nyt käytössä olevalla mittarilla on GPS toiminto, ja kun on rekisteröitynyt Polar Flow:hun, voit sieltä seurata omaa esim. kehitystä, kuinka rauhallisesti/levottomasti nukut öisin ja minkälaisia lenkkejä olet tehnyt, kartalta. Sykemittarissa on myös askelmittari, joka on myös aika hyvä. Viime vuonna ilmottauduin tutkimukseen, missä "mitattiin" päivän aikana saadut askeleet, 7-8 kuukauden ajalta. Sieltä minulle jäi kaikumaan että jos päivässä on vain 5000 askelta, silloin on sohvaperuna. Terveydelle vaikuttavaa on jo 15000 askelta, tähän olen yrittänyt pyrkiäkkin. Muistan joitan päiviä kun oli puolikuntoinen, ja ei jaksanut liikkua silloin kasassa oli nippa nappa 5000 askelta. Kaikkia ei varmaankaan kiinnosta sykemittarit taikka askelmittarit, mutta ne on kyllä hyviä "kavereita", koska liikkua meidän kaikkien tulisi. Tiedän, ei se ole helppoa, jos ei ole kiinnostunut liikunnasta tai ei vain nappaa niin se motivaatio on aika kaukaa haettava, mutta toivottavasti siitä saa kiinni....
 Itse ajattelen asian niin että, liikunta on hyväksi MINUN terveydelle, voin ennalta ehkäistä tiettyjä sairauksia, sillä että liikun. Aina ei tarvitse mennä kieli vyön alla. En tarvitse liikuntakaveria, tykkään mennä silloin kun siltä tuntuu. Toissa aamuna lähdin aamusta 05:55 lenkille, ja joskus lähden kuntosalille klo.20:00 illalla.


Tän hetkiset tossut millä mennään....

 Liikunnasta tykkään keskustella, kuulen mielelläni mielipiteitä eri sykemittareista, juoksulenkkareista taikka eri treeni tavoista. Näistä keskusteluista yritän ottaa opikseni ja soveltaa omaan liikkumiseen. Aina kun tarvitaan koekania johonkin tutkimukseen, ilmoitan itseni mielelläni. Viimeisin tempaus on lihaskuntomittaus, kaksi opiskelijaa tarvitsi henkilöitä opinnäytetyöhön, jossa siis mitattiin lihasvoimaa. Melkein kaikki tällaiset testauksethan alkaa sillä että pitää hypätä puntarille - jippiiiii! Kun omaa ylipainoa on hurjan hauskaa hypätä puntarille, voiko pahempaa olla? Näissä tilanteissa ajattelen "että itseppäs olet syönnyt tähän kuntoon".... Näistä saan vain extra vauhtia kuntoiluun, suuntahan voi olla vain parempaan suuntaan.
Vinkkinä niille jotka ei halua isoa sykemittaria, niin ainakin Polarille on tullut loistava aktiivisuusranneke A360, joka mittaa sykkeen ranteesta, ei tarvitse olla sykevyötä, ja tietenkin paljon muita kivoja toimintoja. Aktiivisuusrannekkeita löytyy vaikka minkälaisia, kannattaa tutustua niihin lähemmin ja miettiä mitä haluaa aktiivisuusrannekkeelta taikka sykemittarilta. Minulla on vain hyvää sanottavaa sykemittareista! Reipasta päivää!




Päärynät ovat juuri nyt herkullisia, niistä tulee ihanaa raakamehua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...