maanantaina

Kevään juhliin munaton- maidoton- ja viljaton raakasuklaakakku !

Tänään on tullut ylioppilastiedot, ONNEA UUSILLE YLIOPPILAILLE! Nyt vanhemmat pääsevät tosi toimiin, järjestämään juhlia!

Juhlia järjestäessä on hyvä huomioida erikoisruokavaliot. Karita Tykkän blogista löytyy loistava raakasuklaakakku, munaton, maidoton ja viljaton! Olen tehnyt kakkua 20cm halkaisijalla olevalla irtopohja kakkuvuualla. Kakusta tulee noin 3-5cm paksu. Kakku on tuhti, raakasuklaakakku, mutta taivaallinen! Olen koristellut sen mansikoilla ja toisen kerran koristelin sen ananaskirsikoilla. Koristellessa kannattaa miettiä mikä sopii kattaukseen, myös pensasmustikat, vadelmat ja boysenmarjat, ovat kauniita kakun päällä.



Karita Tykkän Raakasuklaakakku

Pohja/täyte
2 kypsää banaania
7 rkl raakakaakaojauhetta
2,5dl kookosmannaa
2 dl kookoskermaa (jääkaappikylmä vaahdottu hyvin)
1 tl vaniljauutetta
3 rkl agavesiirappi (tämä on oma muunnelmani tässä ohjeessa)
ripaus suolaa (unohtanut tämän joka kerta!)
1 rkl psylliumkuitua
Sekoita kaikki raaka-aineet, lukuunottamatta psylliumia monitoimikoneessa, tehosekoittimessa taikka tehokkaalla sauvasekoittimella, tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää psyllium ja sekoita vielä kerran. Kaada vuokaan jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla tai kelmulla. Laita pakastimeen ja anna jähmettyä täysin. Joko muutama tunti tai yön yli. Olen antanut jähmettyä yön yli.
Raakasuklaakuorrute
60g raakakaakaomassaa
40g raakakaakaovoita
1 rkl kookosöljyä
1/2 tl jauhettua vaniljaa
agavesiirappia makeutukseen jos on tarvis
suolaa ripaus (en ole käyttänyt)
Sulata raakakaakaovoi ja -massa vesihauteessa. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja kaada kylmän kakun päälle, jolloin se jähmettyy heti. Tässä saa olla nopea liikkeissä, jähmettyy todella nopeasti!
Anna kakun sulaa kokonaan ennen tarjoilua. Esimerkiksi jääkaapissa muutama tunti tai huoneenlämmössä noin puolesta tunnista tuntiin. Säilytä jääkaapissa. Koristele teemaan sopivaksi. Olen koristellut marjojen lisäksi kultajauheella taikka pakastekuivatulla vadelma jauheella. Pakastekuivatut vadelmat ja mansikat sopivat todella kauniisti, myös syötävät kukat kruunaavat kakun.
Ensimmäinen versio kakusta, pinnasta huomaa kuinka nopeaa kuorrute jähmettyy!


Autan mielelläni teitä juhlien suunnittelussa, rakastan hioa ja viimeistellä juhlia niin että niistä tulee täydelliset! Tämän viikon ajan tulen kirjottelemaan ja antamaan vinkkejä juhlien järjestelyissä. Juhlia on mukava jälkikäteen muistella, ja mikä tärkeintä, talonemäntä tai isäntä ei ole juhlapäivänä keittiössä, vaan ottaa vastaan vieraita, nautti juhlasta ja seurustelee vieraiden kanssa!


Muistakaa jos haluatte kauniita, ja tietyn värisiä kukkia juhlapöytään, tilatkaa ne nyt! Vielä pystyt vaikuttamaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...