tiistaina

RuisSipsit kylmäsavuporotäytteellä, kasvispiirakka ja rieskarullat.

Kasvispiirakka onnistuu hyvin kun uskaltaa käyttää reilusti mausteita. Pilkon paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja yksi pieni valkosipulinkynsi, kuulotan kasvikset pannulla voissa ja tilkassa tryffeliöljyä. Tryffeliöljy antaa, hienon kivan maun kasviksille. Maustan seoksen aurajuustolla, cayannepippurilla, sitruunapippurilla ja suolalla. Sekoitan ranskankermaa ja kermaviiliä seokseen, siirrän tässä vaiheessa kasari pois liedellä, joukkoon vielä yksi kananmuna. Tällä tavalla saan ranskanerman ja kermaviilin tasaisesti, täytteen kanssa sekaisin. Piirakan pohjaan lisään 1 dl punaleima emmentalia, antamaan makua. Esi paistan piirakan pohjan noin 15min, 225 asteessa. Kaadan täytteen vuokaan, asettelen viimeiseksi kirsikkatomaatin puolikkaita, pientä viimeistelyä. Esillepanossa käytän yrttejä taikka ruccolaa, ruccola voi jakaa mielipiteitä, ja ehkä basilika taikka persilja on parempia vaihtoehtoja.




Kasvispiirakka

Täyte:
2 paprikaa
puolikas kesäkurpitsa
1 sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1/2 pkt aurajuustoa
cayannepippuria
sitruunapippuria
suolaa
10 kirsikkatomaattia

2-3prk ranskankermaa (riippuu purkin koosta)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna

Pohja:
Normaali piirakkapohja johon lisätään vain 1 dl punaista emmenthaleria. Teen pohjan summassa voista, jauhoista, vedestä ja ripaus suola + 1dl juustoraastetta. Esipaistan 15min, 225 asteessa.

Maista täytettä ennenkuin lisäät sen piirakanpohjalle, näin voit vielä lisätä mausteita jos on tarvis. Ole varovainen suolan kanssa, kun seoksessa on aurajuustoa, välttämättä et tarvitse lisätä suolaa.
Palat suosittelisin leikattavaksi noin 6cmx6cm paloihin.


Linkoson ruisnapit/ruissipsit kylmäsavuporotäytteellä

3 prk ranskankermaa (á 2oog)
1 prk kermaviilia
1 prk ruohosipulituorejuustoa
1 pieni punasipuli
1-1,5 ps kylmäsavupororouhetta
1/2 dl ruohosipulisilppu

Linkosuon RuisSipsejä, sourcream&onion, yhteen nappiin menee ruokalusikallinen täytettä, ehkä hiukka vähemmän, noin 10ml, eli tuosta yllä olevasta määrästä pitäisi tulla about 110 kpl "ruisnappeja". Ruissipsejä on noin 50 kpl pussissa. Pororouhetta voi hyvinkin riittää se yksi pussi, mutta jos oikein haluaa läträtä niin 1,5ps.

Sekoita kaikki aineet keskenään, mausta valkopippurilla, suolaa et välttämättä tarvitse kun kylmäsavupororouhe on aika suolasta.
Seoksen voi jakaa kertakäyttösiin pursotinpusseihin ja sieltä pursotella ruiskuppeihin, viimeistele persiljalla. Näitä helposti syö 3 kpl/hlö....

Rieskarullienohje löytyy täältä....purista katkaraputäytteeseen hiukan limeä,ja raasta vaikka joukkoon hieman limenkuorta, se antaa kivan maun, tätä ei lukenut ohjeessa. Rainbown rieskaarkit ovat hyvin kuivia, tähän tarkoitukseen, Polarbröd on parasta. Kaikki määrät on "noin", unohdan aina tehdä muistiinpanoja kun kokkailen, ja sävellän aikalailla. Käsinkuoritut katkaravut ovat parhaimpia, mutta suurelle määrälle, aika kallista ja työlästä hommaa.

Flamingot saa värinsä katkaravuista heh heh...käytä maltilla...
Yrteillä saa makua ja kauneutta.

Tässä kuvassa kylmäsavuhärkäleikettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...