perjantaina

Odotettu viikonloppu ...

Meille jotka teemme töitä ma-pe, niin eikös perjantai tunnukkin hyvältä! Varsinkin silloin kun tiedosssa ei ole mitään tiukkaa valmiiksi suunniteltua ohjelmaa. Kalenteri kyllä täyttyy uhkaavasti, hurjalla vauhdilla arkisin, joka pistää miettimään, ja priorisoimaan. Silloin kun itse hoksaa ja tiedostaa, että nyt alkaa olemaan liikaa "juttuja" kalenterissa, on hyvä, jos pystyy edes pikkasen vetään käsijarrusta. Juuresten pilkkominen on loistavaa puhaa kun pitää saada itselle aikaa!

Tällä viikolla inspiroiduin vegaanipihveistä jotka, ihana Annele, jakoi sosiaalisessamediassa. Hitsit kun hyviä, rakastan papuja ja nämä pihvit tehtiin kidneypavuista! Ohje oli helppo kun kaikki raaka-aineet löytyi kotoa, noh...ainoastaan papuja piti käydä ostamassa. Pihvit valmistettiin kidneypavuista, keltasipulista, tuoreesta chilistä, valkosipulista, pellavanrouheesta, auringonkukansiemenistä, kaurahiutaleista, porkkanaraasteesta, suolasta ja cayannepippurista.

Surrutin sauvasekottimella jokaisen ruoka-aine-lisäyksen kohdalla.

Valmistin melkein kaikki pihvit uunissa, kaksi pihviä paistoin pannulla, ne ei mahtunut pellille. Ennen paistoa pyöräytin ne Annelen ohjeen mukaan sesaminsiemenissä. Massasta on helppo muovata pyöryköitä, jos ne on mieleisempiä! Kaikki vedettiin sauvasekoittimella sekaisin, sipulit kuullotettiin pannussa ja lisättiin sekaan.
Helppo työstää sauvasekottimella.

 Mielenkiinnolla ja avoimmin mielin lähdin valmistamaan, en ole aikaisemmin tehnyt tämän tyylisiä pihvejä. Pannussa kun ne paistaa tulee todella hyviä, sesaminsiemenet pinnassa antaa hyvän maun, uunissa siemenet ei niin rapsakoidu. Lisäsin tuoreen chilin ohjeeseen, ja näin jälkikäteen laittaisin kaksi tuoretta chiliä, yhden sijasta! Tykkään juuriselleristä, seuraavalla kerralla raastan sitä myös mukaan, toki sinne voi raastaa jotain muuta juuresta mistä tykkää. Söin pihvit lounaaksi porkkana-lantturaasteen ja raejuuston kanssa, todella täyttäviä!

Pannussa kun paistaa saa hyvän ja rapsakan paistinpinnan pihveille.

Lounas - pihvit paistettu uunissa.

Näistä saa myös herkullisen pihvin hampurilaisen väliin! Pihvit oli todella mukavaa vaihtelua lounaalle.
Kiva lisä kun pyörittelee pihvit sesaminsiemenissä, oman maun mukaan!

Pyöryköitä muovautuu helposti massasta.

Ensi viikon lounas on vielä avoinna....hieman mietin sellaista kvinoa-, ruusukaali- ja granaattiomenasalaattia josta luin jostain lehdestä! Sunnuntaista minulle on kehkeytynyt sellainen leikkaa-, paloittele- ja keitä-päivä! Tänään syötiin vielä herkullista jauhelihakeittoa, missä on paljon juureksia ja jauheliha on REKOsta ostettua, Highland cattle-jauhelihaa, jota suosittelen todella!
Mukavaa viikonloppua!

Vegaanipihvien runko n.14kpl
2prk kidneypapuja
5-8 kpl porkkanoita raastettuna (riippuu koosta)
2 tuoretta chiliä
2-4 sipulia (riippuu koosta)
2-4 valkosipulinkynttä (kuinka paljon haluat?)
1dl pellavansiemenrouhetta
2dl kaurahiutaleita (käytin ruishiutaleita)
1dl auringonkukansiemeniä
2tl suolaa

Jos et käytä tuoretta chiliä, niin silloin kannattaa käyttää chilijauhetta 2tl ja puoli tl cayannepippuri!

Uunissa 200 astetta 20-30min.

Tästä on helppo tuunailla oma versio kun on perusruko! Ehdottomasti kannattaa kokeilla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...