sunnuntaina

Mietteitä ennen ja jälkeen Jaakko Halmetojan luentoa ...

Tänään olen menossa kuntelemaan Jaakko Halmetojan luentoa - avoimin mielin ja vastaanottavaisena. En ole aikasemmin käynnyt hänen luennoilla, artikkeleita olen kyllä lukenut. Mitä toivon luennolta? Ehkä sellasta lisäpiristystä omaan arkeen, inspiraatiota ja konkreettisia vinkkejä. Tykkään "läträtä" superfoodeilla, vähän jauhetta sinne tänne....
Aamuisin teen smoothien ja tänä aamuna annoin siskoni ja äitini maistaa, kummatkin irvisti siihen malliin että ei tainnut olla heidän makuun...heh heh... En käytä makeutusta smoothiessa, ja kieltämättä joillekkin rahka, punaisetviinimarjat, tyrnit ja superfoodjauheet voi olla kirpakkaa taikka hieman "äkäisen makusta".... Kokeilin kerran käyttää hunajaa mutta, äh ihan turhaa, sitä pitäisi laittaa niin paljon että smoothie tuntuisi makealta, punastenviinimarjojen kanssa.


Nyt on luento takana. Todella hyvä luennoitsija, Jaakko Halmetoja - ihmisläheinen ja inspiroiva. Puhui niin että sitä tempaantui heti hänen matkaansa! Luennon nimi oli "Elementit energiseen elämään". Hän puhui m.m. mikä on hyväksi immuunijärjestelmällemme, mikä parantaa unen laatua ja puhuin myös, tietenkin superfoodista. Mitään hän ei tuputtanut. Oikeasti, hirveän vaikea pukea sanoiksi hänen luentoa. Innostuneena kuuntelin millä on mihinkin vaikutusta. Hyvällä tapaa suositteli mitä meidän kannattaisi syödä ja mitä ei. Esim. Oligo-, di- ja monosakkaridit eivät ole hyväksi, jos mahdollista niin minimoida niitä, suolistomme ei tykkää sokereista.
 Säännöllisten hapatteiden syönti on hyväksi, niinpä kurvasin kaupan kautta ja ostin rasian hapankaalta huomiseksi. Pakurilla on myös m.m. hillitsevä vaikutus vatsan-ja suolikanavan tulehduksiin. Yksi chlorellatabletti sisältää yhtä paljon lehtivihreää kuin 1,3kg kiinankaalta...kumman söisit? Hän nosti myös esiin magnesiumin tärkeyden ja että ruusunmarja pesee mennen tulle ja palatessa tyrnin C-vitaminipitoisuudellaan. Jaakko Halmetojasta löytää paljon artikkeleit netistä, ja suosittelen, käykää kuuntelemassa häntä.

Inspiroituneena luennosta kävin ostamassa hapankaalta ja pinaattia!


Huomenna on maanantai, mutta tätä päivää on vielä muutama tunti jäljellä - hyvää sunnuntai iltaa!

Huomisen ostoslista:

Nokkosjauhetta
Vehnäorasta (vaikka hieman tökkiikin)
Maca-jauhetta
Ruusunmarjajauhetta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...