tiistaina

Mustajuuri - palsternakka

Ihastuin niin kovasti porkkanasosekeittoon että siitä inspiroituneena halusin kokeilla muita juureksia. Pyörittelen mielessä raaka-aineita ja muistaakseni jokunen päivä sitten tv:ssä joku kokki teki mustajuuresta jotain. Mietittyä eri juureksia päädyin mustajuureen, palsternakkaan ja purjoon. Samalla periaatteella valmistin kun porkkanasosekeitonkin.

Mustajuuri pitää kuoria juoksevan kylmänveden alla, jotta se ei tummu. Kuorein/palottelin kaikki ja laitoin ne kattilaan veden kanssa kiehumaan, keittelin niitä niin kauan että pehmenivät. Soseutin kaikki poistamatta keitinvettä. Vettä kattilassa oli niin että kaikki peittyi. Soseutuksen jälkeen lisäsin paketin koskenlaskijaa, hetken annoin sulaa joukkoon ja sitten vielä pyöräytin sauvasekottajalla. 

 Mustajuuri on miedon makuinen, kuten myös palsternakka. Kauhukseni huomasin että unohdin tuoreen chilin ja pienen valkosipulinkynnen, joukosta! Keitosta tuli hyvin miedon makuinen ilman niitä, chili ja pieni pala valkosipulia toimi niin loistavasti porkkanakeiton kanssa että kyllä varmastikkin olisi antanut se mukavasti tulisen loppusilauksen myös tälle sosekeitolle.

Hyvää keitosta tuli, jopa miehenikin suostui ottamaan sitä evääksi töihin. Joku varmaankin paistaisi pekonia keiton päälle viimeistelyksi! Googlasin mustajuurta ja sitä kehuttiin hyväksi diabeetikoille!



300g mustajuurta
2 isoa palsternakkaa
20cm purjoa
1 tuore chili
1 pieni valkosipulinkynsi
1 pkt koskenlaskijaa
suolaa oman maun mukaan
valkopippuria oman maun mukaan


Siellä ne porisee ilman chiliä!



 Helppo keitto arkeen, ilman chiliä ja valkosipulia keitto maistuu varmastikkin perheen pienemmille!

Samettisen hyvää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...