tiistaina

Marrakech

Sunnuntaina tuli aivan upea ohjelma "Street Food", Yle:ltä, joka kertoi Marrakech kaupungista. Marrakech sijaitsee Atlasvuoriston ja Saharan välissä, kaupungissa sijaitsee Afrikan vilkkain basaarialue - juuri tämä istutti minut sohvalle!
Värit ovat lähellä sydäntäni, ja ne mausteet, mitä ohjelmassa näytettiin - ou boy! Mietein itsekseni että jos saisin tilaisuuden käydä siellä basaarialueella, kuinka voisin hillitä itseni?! Kaikki ne mielettömät mausteet ja käsityöt! Kyseinen ohjelma inspiroi minua valmistamaan kauniin keltaista porkkanakeittoa, josta eilen kerroinkin.



 Hirveästi mitään marokkolaistyylisiä sisustuselementtejä minulta ei löydy kotoa, ehkä lähimmäksi päästään mustavalkoisissa astioissa. Ohjelma herätti minussa mielenkiinnon marokkolaiseen keittiöön. Ruuanlaitossa Marokossa käytetään paljon mausteita mutta mitään polttavan tulista ruoka ei ole. Taginepataa minulta ei myöskään löydy, mitä siellä käytetään. Padan juttu on se että kosteus kierrtää padassa, nousee ylös ja laskee sieltä alas, näin kypsyttää ja kosteus pysyy padassa, hauduttaa ja tekee ruuasta mehukkaan.
Ohjelmasssa vierailtiin myös Apteekissa, joka näytti karkkikaupalta! Perinteisiä lääkkeitä löytyy sieltä, mutta myös "vanhankansan lääkkeitä". Minulle kyseisessä kaupassa olisi varmaankin saatu myytyä joka toisesta purkista, erilaisia rohtoja, eri vaivoihin!

Marokossa on "oma tyyli" tarjoilla teetä...Kysyinkin mieheltäni että haluaako hän että tästä lähtien tarjoilen teen hänelle "marokkolaisittain"....katse oli paljon kertova...heh heh...teille joille tämä jäi arvoitukseksi katsokaa ohjelma! Loistavaa päivää, vaikka ilma on hieman kirpeä!

 Jos yhtään kiinnostaa käykää katsomassa tämä kyseinen ohjelma, Street Food 7/13, Marrakesh, YLE Arenasta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...