keskiviikkona

"Usko unelmiin"...,

Otsikko on lainaus Pippa Laukan luennolta, Leviltä. Tässä blogiteksteistä käsittelen omien muistiinpanojeni kautta hänen luentoa, "Vältä sudenkuopat". Pippa Laukka on liikuntatieteen erikoislääkäri, joka omaa hyvät kirjoittajan lahjat, hänen artikkeleita voit lukea Hesarista ja Kotilääkäristä. Hän on myös kirjoittanut kaksi kirjaa. Hänen blogin sivuilta löydät mielenkiintoisia artikkeleita, käyhän kurkkaamassa! Niin ja jos saat mahdollisuuden käyhän kuuntelemassa häntä!
Palatakseen luentoon....
Aina löytyy niitä epäilijöitä tekemisillesi ...kuka on esteenä niille? Epäilijät sanovat vankan mielipiteensä, mutta sinä itse voit olla se este - ei kukaan muu - ole voimakas ja uskalla elää! Hmmm.....helppoa uskalla elää älä välitä muista, ei ihan helppoa meille suomalaisille! Laukka puhui myös siitä kuinka ihmiset tänä päivänä suorittavat liikaa, ja käytti myös aikaa puhumalla alipalautumisesta, josta myös joka toinen viikonlopun luennoitsija puhui. Tunnistan ympäriltäni hälytysmerkkejä alipalautumisesta, mutta itse en todellakaan siinä liigassa pyöri - tämä mimmi pitäisi pudottaa sohvalta alas liikkumaan, ja syömään "oikein"....se olen minä, juuri tällä hetkellä....
Yksi mistä iloitsin oli kun Laukka puhui kognitiivisesta suorituskyvystä - yksi suuri syy miksi haluan liikkua on että pääkoppa pysyy kasassa, ja tähän minulla auttaa liikunta. Kun aivoni voi paremmin niin silloin koko mimmi on happy! Suoriuduin silloin myös hyvin hektisestä työympäristössä/arjesta! Sudenkuoppia meille kaikille tulee eteen, yksi kunnon flunssa voi romuttaa koko meidän hyvän olemassa olevan "draivin", tai loma (mässätään ja löhöillään), hirveen helppo lähteä reippailemaan ....jep right. Töiden/koulun alku voi myös olla stoppi liikkumiselle, kaikki härdelli sen ympärillä, ja aikatauluttaminen, emme kerkeä muuta kuin kotiin ja sitten minnekä muualle kuin sohvalle, taikka sitten jatkuu työt kotona yömyöhään. Nämä yllä mainitut stoppit liikkumiseen voivat vaikuttaa meihin siten että joudumme flunssakierteeseen, taikka että tulee mielen laskua, nämä on vain muutama esimerkki stopeista, jotka on ehkä itselleni tutuimpia.
Omalta kohdaltani mielen laskun voisi ilmaista sanalla vetämättömyys/laiskuus!
Jokainen luennoitsija painotti unen laatuun. Vaikka nukkuisit pitkät unet, mutta se olisi levotonta, sillon laadukkuus on kaukana. Syvä uni pitäisi tulla ennen kello kahtatoista, uuups...ajattelin...toistaiseksi olen päässyt sänkyyn vasta kello kahdentoista tienoilla...Eilen sanoinkin puolisollesi että meidän pitäisi oikeasti alkaa mennä nukkumaan aikaisemmin!! Se kuinka virkeä olet aamulla on hyvä "vireysmittari" ja kertoo kuinka olet palautunut! Näen itsestäni kuvan peilin edessä, ja sieltä kurkkaa kaikkea muuta kuin hyvin palautunut ihminen aamuisin - tällä hetkellä! Tähän tulee muutos, sen olen vahvasti päättäny, mikään kaunotar ei aamulla peilistä tule kurkkaamaan, mutta joku jolla on hymy huulilla ja valmis uuteen ihanaan työpäivään! Usko itseesi, älä anna periksi!

Pippa Laukan fb-sivuilta löydät myös tämän "top-10" listan!
Olen siis tehnyt tekstissä omia tulkintoja viikonlopun luennoista, muistiinpanojeni kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...