sunnuntaina

Vitamiineja luonnosta...vai purkista?

Luonto tarjoaa kultaa! Mitäs marjoja, ja herkkuja te olette poimineet luonnosta? Eilen ajellessa huikkasin miehelleni että "pihlajanmarjat" ovat ainoita marjoja (lähestulkoon) mitä emme säilö, ja hups oli aamulla artikkelin pihlajanmarjoista,fb:ssä jonka työkaveri oli jakanut! Kolmesta marjasta päivässä saisi kaikkea hyvää, varsinkin virtsaputkentulehduksesta kärsivien kannattaisi napista näitä - vinkki!! Pihlajanmarjat ovat kyllä minun suuhuni niin kitkeriä, ja vaikka kuinka pakastaisi ne niin, ei se maku minun suussa muutu.

Jeee hyvältä maistuu, ei kaipaa sokeria!

Mitäs vitamiinejä te otatte sitten purkista? Tällä hetkellä kotoa löytyy, pitkäkestoista C-vitamiinia, otan yleensä silloin kun tuntuu että olen väsynyt, kovassa flunssassa, taikka jos tiedossa tiukka työpäivä, otan myös vitamiinejä mukaan töihin tauoille. Muita vitamiinejä ovat D-vitamiini, kalkki, magneesiumsitraatti, ja berocca. Kaikkia vitamiineja, mineraaleja, ja kivennäisaineita ei saa riittäviä määriä ravinnosta, siksi on hyvä nauttia myös puristeita, näin sanoivat muutamat luennoitsijat Levillä.
 C-vitamiinistä tyklään joka on myös hyvää iholle, ja koska se on vesiliukoista sitä uskaltaa syödä extraa, ja marjoista sitä saa reippaasti, että purkkijuttuihin ei välttämättä tarvitse turvautua, paitsi joskus "like me".... Puhdas+, heillä on loistava C-vitamiinijauhe, iso purkki, ja kestää kauan, laitan jauhetta vesipulloon, saat näppärästi keinotekoista piristettä, jauhe ei maistu millekkään.

Viime vuoden helmiä.

Juuri nyt liedellä on mehumaja, sain päähäni tehdä aamiaismehua, ilman sokeria. Viime vuodelta on jäännyt muutama pusseja marjoja, ja taidan saada kaksi mehumajalista sekamehua. Mielenkiintoinen sekoitus tulossa, aroniaa, mustikkaa, punaisia viinimarjoja, puolukkaa, ja karviaisia. Ajatuksena on että voisin käyttää tätä mehua smoothien pohjana, koska rahkan olen jättänyt pois, ja vesi on tylsää. Odotukset ovat suuret maun suhteen, ja jotenki oli itsestään selvää että sokeria en laita, sokerin juonti aamusta ei kiehdo. En ole käyttänyt valkoista sokeria mehustuksessa, vaan canderellia, joka sopii diabeetikoille. Okej, makeutusaine jakaa varmasti mielipiteitä, ei ole terveellistä,  mutta jos haluaa makeutusta diabeetikolle ei paljon vaihtoehtoja ole, stevia maistuu jotenki "ei kivalle".... tämä on ollut meidän vaihtoehto.
Vinkki mehustajille on että laskea mehu kattilaan, ja sieltä annostella pulloihin, näin maku sekoittuu tasaisesti.
Maistoin juuri mehua, hitsit, ei ole yhtään kirpakkaa, jossain luki että laittaa vadelmia joukkoon niin tulee makeaa. Vadelmat, ja mansikat ovat minulle liian hyviä marjoja, jotta niitä laittaisin mehumaijan sekaan. Nyt jännitän että riittääkö mehupullot! .....Yhtä asiaa olen miettinyt, että kuinka hyvin vitamiinit säilyy marjoissa? Mehumaija höyrystää, niin vitamiinejenhän pitäisi säilyä (??!!), mehu ei missään vaiheessa kiehu...hmm...
Aurinkoista sunnuntaita, metsät ovat pullollaan herkkuja!

P.s Yhdistelen kuulemiani juttuja vitamiineistä, ja pyöräytän ne oman näköisiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...