lauantaina

Punaviinikastike

Itse tekoinen punaviinikastike on sitten sairaan hyvää jos vain jaksaa keitellä! Yhden kerran olen tehnyt ohjeen mukaan ja sen jälkeen olenkin sooloillu - mitä teen ruuanlaiton kanssa paljon. Monesti minulta kysytään että voisinko kirjoittaa ohjeen paperille, just joo. Ruuanlaittoni perustuu pitkälle siihen että mitä kaapista löytyy ja sen mukaan mennään. Okej, ei meillä ankka taikka simpukoita löydy perusjuttuna kaapista mutta mausteita/öljyjä  kyllä.
No, punaviinikastikkeeseen. Tämä kuvassa oleva kastike valmistui ankalle ja halusin pienen "appelsiini-vivahteen" siihen. Keittelin kasaan punkkua, punasipuli (salotti olisi varmaan parempaa), porkkanaa, appelsiininkuorta ja timjamia (tuore on aina parempaa).Voi lisätä muitakin juureksia mutta muuta ei ollut kotona tällä kertaa. Keittelin niin kauan että neste oli tiivistynyt yli puolella, (noin 1/4 jäljellä). Siivilöin "rehut" pois. Lisäsin sinne yhden demi-glacen, puristin appelsiinistä mehua ja taisin myös lisätä hieman punkkua.
Hieno säädän niin kauan että kastike maistuu minusta juuri oikealta. Onkos tää nyt sit ruokahifistelyä vai mitä? Maukas punkkukastike on niin hyvää että sitä voisi lusikoida suoraan suuhun!



Appelsiini-punaviinikastike on hyvää ankan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...