sunnuntaina

Keittokirjat jotka inspiroivat minua!

Minulla on "muutama" keittokirja kirjahyllyssä. Jokaisesta kirjasta olen tehnyt jotakin. Sunnuntaisin esitän aina kysymyksen "mitä me ei olla syöty vähään aikaan". Käyn mielessäni läpi ohjeita, jos ei tule mitään mieleen otan kasan keittokirjoja viereen ja alan selailemaan. Hesarin keittokirja ja Allt om mat ovat hyviä "peruskirjoja" josta löytyy paljon hyviä inspiroivia ohjeita.



 GI-keittokirjat sopivat myös ihan peruskeittokirjoiksi, ohjeet ovat selkeitä ja helppoja. Monella on ennakkokäsitys että ne on vain jotain laihduttajien keittokirjoja mutta näin ei ole, ohjeet ovat ravintorikkaita ja täyttäviä. Yksi lemppari Pauluns GI-mat kirjasta on s.43 "Jessicas asiatiska quinoasallad" niiiiin koukuttavan hyvä!!!!!



Morbergin keittokirjat on hauskoja ja varsinkin kun on seurannut tv:stä hänen kokkailujaan. Morbergin kirjasta suosikki ohje on simpukat - toimii hyvin ei tarvitse etsiä toista ohjetta simpukoille.
Anjumin kirjasta tehdään currypataa ja ihanaa jogurttijälkkäriä!


 Pasta keittokirjoista Aglio & Oglio on loistava, yksinkertaisia ohjeita muutamilla raaka-aineilla - nam! Mannerströms Sill & Strömming kirjan sain joululahjaksi ja siitä en ole kerennyt vielä valmistamaan mitään, ohjeet eivät vaikuta hankalilta. Mannerström on arvostettu ravintoloitija Ruotsissa.



Jälkkäreistä Lakritsi kirjassa on aivan taivaallisia ohjeita. Två systrars söta i-h-a-n-a wau mitä ohjeita! Jos tykkää makeista jutuista niin tämä kirja kannattaa hankkia! Heillä on myös kirja  Systrarna Eisenmans - Mingelmat joka minun piti saada joululahjaksi mutta kyseinen lahjan antaja EI LÖYTÄNYT mihin se oli piilottanut, (juu ei ole ainut joka on piilottanut joululahjan ja ei löydä sitä sitten).



Voi on niiiiin paljon keittokirjoja mitä haluaisin että.... Ulkomaan reissuilla suuntaan aina kirjakauppaan ja varsinkin kun käyn Ruotsissa lähtee reissulta aina joku kirja matkaan!

Rentouttavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...