torstaina

Moules mariniere





Tässä teille vinkki viikonlopuksi! Taivaallisen hyvää simpukkakeittoa Per Morbergin keittokirjasta. Ohje on loistava, helppo ja ei tarvitse lähteä etsimään parempaa - se on
niinkuin tässä!

Kuvat lainattu Per Morbergin virallisilta kotisivuilta www.morberg.com


Tarvitset:
1kg simpukoita
 (varaudu että jopa puolet voi olla syömäkelvottomia, ikään ei tiedä etukäteen)
4dl kuivaa valkoviiniä
 (loput voi juoda ruuan kans)
5 dl kermaa
 1,5 dl öljyä
1 iso porkkana
 (raasta isoimmalla terällä)
4 salottisipuli
(pilko pieniksi)
4 valkosipulinkynttä
(pilko pieneksi)
1 fenkoolin
(suikaloi, oman maun mukaan minkä kokosia paloja on kiva syödä)
1-2 laakerinlehteä
10 kokonaista mustaapippuria
1/2 nippua tuoretta timjamia
1 tl suolaa
(oman maun mukaan)

- Pese simpukat. Nypi pois kaikki ylimääränen "ruoho", jos simpukka ei mene kiinni kun kopautat tai kuori on halki on simpukka syömäkelvoton ja heitettävä pois. Pilko/raasta kasvikset ja juurekset sen kokoisiksi mistä itse tykkäät. Timjami nipun voi laittaa sellaisenaan kattilaan.
- Lämmitä öljy lisää simpukat ja lisää samalla porkkana, fenkooli, valkosipuli ja sipuli.
 - Lisää valkoviini ja mausteet. Annetaan kiehahtaa 6-7min. Höyry kypsentää simpukat.
- Lisää kerma ja kiehauta, tässä vaiheessa voit lisätä viiniä jos siltä tuntuu.
- Tarkista maku lisää suola.
 Valmista tarjoiltavaksi, ne simpukat jotka ei ole auennut heitä pois.

Tää on niin sairaan hyvää että oksat pois ja pala latvaa!!! Keiton kanssa on mukava tarjota patonkia. 
Ruokajuomaksi sopiii valkkari, kuohari tai shamppanja - mikä nyt sopii tilanteeseen. 
Jos et ole ennen kokeillut tehdä simpukoita, nyt on aika!



Tässä ainut kuva viime lauantailta ja yhtään simpukkaa ei jäännyt kattilaan - kaikki meni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...