sunnuntaina

...kaksi korvapuustia ja kolme mukia kahvia...

...kahvia siis kunnon maitovaahdolla ja "elämä" tuntui jo paremmalta. Itseasiassa yksi munakaskin tulin nielastua, mutta hyvä sellainen. Eikös sitä sanontakin että "hyvä ruoka parempi mieli" ja niinhän se meni. Ehkä on tullut liikaa kuunneltua joka kanavan uutislähetyksiä perjantain tapahtumista, joka synkisti mieleni.
Jossain vaiheessa kun katsoin jotain ruokaohjelmaa tv.sä hoksasin että "hei, eihän minun tarvitse koko ajan vahdata niitä uutisia"- ei niin.
Parempipuoliskoni leipoi toissapäivänä, taivaallisen maukkaita ja pehmeitä korvapuusteja, ja niitä mussuttelin aamusta maitokahvin kanssa, pieni ripaus kanelia maitovaahdon päälle, kruunasi tämän herkuttelu hetken.
Sunnuntaisin minulla on ollut tapana tehdä munakas. Tällä kertaa tein sen kolmen juustonkermaan, pikkusen sahramisuolaa ja tuoretta basilikaa. Paistoin munakkaan tryffeliöljyssä, ja tuli kyllä todella maukas. Tryffeliöljy on niin loistavaa ruuanlaitossa. Käytän sitä uunijuureksiin, yhdistän normiöljyn kanssa, se antaa sen "pienen extran" jota on vaikea pukea sanoiksi miltä se oikein maistuu, muutta uunujuureksista tulee todella herkullisia!




Tämä päivä onkin sitten kunnolla koostunut herkullisesta ruuasta. Juuri päätimme illallisen ja tänään syötiin kanamasalaa. Ohje on helppo ja ja masalasta tulee niin törkeän hyvää että huh huh. Meillä sattui vielä olemaan naan-leipää kotona joka kruunaa ruuan, kanamasala nautitaan jasminriisin kanssa. Tein niin ison satsin että sitä riittää huomiseksi vielä!  Kyllä kannattaa kokeilla!




Iso annos kanamasalaa, 2-3 krt 2:lle henkilölle

Paloittele fileet, jätä aika suuriksi biiteiksi
640g kanafileitä (kokonaisia)

Sekoita kulhoon ja anna seistä 10-15min:
2 prk kookosmaitoa
1/2 tuubia tomattipyrettä
2  kukkurallista tl valkosipulitahnaa
2 kukkurallista tl inkivääritahnaa
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa

Kuulota pannulla öljyssä noin 5min:
2 tl sinapinsiemeniä
8-10  currynlehteä (Punnitse ja säästä)
7 kpl kuivattua cayannepippurinpalkoa (oman maun mukaan)
2 valkosipulinkynttä pilkottuna (lisää vasta kun yllä olevat on ollut pannussa 2min)

Lisää pannuun kananpalat, pyörittele niitä noin 10min pannussa ja lisää "kookosmaitojuttu". Valmista riisi, kanamasala on valmis 20min! Kanoja ei tarvitse "keittää" liemessä kumipalloiksi, kypsyvät hyvin 20min!
Osta Lidlestä naanleipää ja paista sitä kaveriksi, ihana dippailla tuliseen kastikkeeseen. Jos halut, niin turkkilaistajugurttia voi klikata kaveriksi annokseen, vilentää kivästi jos masalasta tuli tulista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...