sunnuntaina

Raakasuklaakakku

Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa raakasuklaakakun tekemistä. Raakakakkua ei siis paisteta, sopii vegaaneille ja on hieman terveellisempi vaihtoehto perinteiselle kakulle.
No niin  ei ihan perusaineita mistä yleensä olen tottunut suklaakakun leipomaan mutta tämä ohje jäi pysyäkseen tähän taloon! Ohje on Maria Lönnqvistin, hänellä on raakaruokakahvilan Helsingissä.
Olen aikaisemmin testaillu Chagan luomukaupan raakakakkuja ja ne on ollut tosi hyviä. Kävin sitten kierroksen Chagassa, ostin kaakaovoita ja raakakaakaojauhetta. Pähkinät olinkin jo ostanut aikasemmin.
Todella suklainen - nam!


Marian balilainen suklaakakku

Pohja

2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl taateleita
1/4 tl himalajasuolaa

Huuhtele pähkinät ja taatelit. Jauha mixerissä/tehosekottimessa pieneksi, joudut ehkä, hieman rapsiin reunoilta välillä. Levitä seos irtopohjavuokaan. Minulla oli pienempi vuoka 20cm halkasijalta.

Tupperwaremixerissä vedin pohjan!

Taputeltu kakkupohja.


Täyte

2,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita (sulaa)
1 dl palmusokeria
1 dl jäähdytettyä pakurijuomaa
0,5 dl raakakaakaojauhetta

Kaakaovoi ennen sulatusta.


Laitoin kaikki aineet tehosekottimeen niin että kaikki sekottui kunnolla. Kaada täyte pohjan päälle. Jäähdytä pakastimessa 30 min taikka jääkaapissa vähintään tunti. Koristelin saksanpähkinöillä.
Näin jälkikäteen; minulle riittäisi puoli dl palmusokeria kakun täytteeseen, mutta se on makuasia. 

Vinkki!Palmusokerin GI on 35 kun tavallisen sokerin GI on 70. Palmusokeri sopii loistavasti diabeetikoille ei nosta niin nopeaa verensokeria. Käytin pakurijuomana vanilijanmakuista pakuriteetä!

Kakusta tuli ihan törkeen hyvää oli ehdottomasti "vaivan" arvoinen. Seuraavalla kerralla kakun tekeminen sujuu 15minuutissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...