No niin ei ihan perusaineita mistä yleensä olen tottunut suklaakakun leipomaan mutta tämä ohje jäi pysyäkseen tähän taloon! Ohje on Maria Lönnqvistin, hänellä on raakaruokakahvilan Helsingissä.
Olen aikaisemmin testaillu Chagan luomukaupan raakakakkuja ja ne on ollut tosi hyviä. Kävin sitten kierroksen Chagassa, ostin kaakaovoita ja raakakaakaojauhetta. Pähkinät olinkin jo ostanut aikasemmin.
![]() |
Todella suklainen - nam! |
Marian balilainen suklaakakku
Pohja
2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl taateleita
1/4 tl himalajasuolaa
Huuhtele pähkinät ja taatelit. Jauha mixerissä/tehosekottimessa pieneksi, joudut ehkä, hieman rapsiin reunoilta välillä. Levitä seos irtopohjavuokaan. Minulla oli pienempi vuoka 20cm halkasijalta.
![]() |
Tupperwaremixerissä vedin pohjan! |
![]() |
Taputeltu kakkupohja. |
Täyte
2,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl kaakaovoita (sulaa)
1 dl palmusokeria
1 dl jäähdytettyä pakurijuomaa
0,5 dl raakakaakaojauhetta
![]() |
Kaakaovoi ennen sulatusta. |
Laitoin kaikki aineet tehosekottimeen niin että kaikki sekottui kunnolla. Kaada täyte pohjan päälle. Jäähdytä pakastimessa 30 min taikka jääkaapissa vähintään tunti. Koristelin saksanpähkinöillä.
Näin jälkikäteen; minulle riittäisi puoli dl palmusokeria kakun täytteeseen, mutta se on makuasia.
Vinkki!Palmusokerin GI on 35 kun tavallisen sokerin GI on 70. Palmusokeri sopii loistavasti diabeetikoille ei nosta niin nopeaa verensokeria. Käytin pakurijuomana vanilijanmakuista pakuriteetä!
Kakusta tuli ihan törkeen hyvää oli ehdottomasti "vaivan" arvoinen. Seuraavalla kerralla kakun tekeminen sujuu 15minuutissa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti