lauantaina

Kvinoasalaatti - Quinoasallad !

Olen niin ihastunut tähän salattiin ja mikä parasta tämä on terveellistä. Löysin ohjeen kirjasta Paulúns GI-mat ja ihan hitusen muutin ohjetta, ei mitään hurjia muutoksia kuiteskaan!


Tarvitset:
2dl kvinoa
6dl vettä
1 tl yrttisuolaa
1 punasipuli
2 avocadoa
1/2 kurkkua
1 ps pakaste mangoa (tuore käy loistavasti)
1 prk ravunpyrstöjä
1 prk mustiapapuja


Kuivana

keitettynä

Kastikkeeseen tarvit:
3 rkl sitruunaöljyä tai tavallista 
1 limen mehu
1 kokonainen chili
1 rkl kalakastiketta
1 tl fariinisokeria
1 mm himalajasuolaa
1 dl korianteria (noin puoli ruukkua)
Kalakastike on yksi pääraaka-aine kastikkeessa!

Huuhtele kvinoa kuumassa vedessä ja keitä 15min, yrttisuolavedessä. Kun valmista anna jäähtyä, nopeiten saat kvinoan jäähtymään kun kaadat sen siivilään ja huuhtelet kylmällä vedellä. Pilko punasipuli, kurkku,avodadot. Huuhtele mustatpavut ja kaada suolaliemi ravunpyrstöistä pois. Pakaste mango on kätevää kun on jo valmiiksi pilkottu, tuoretta mangoa on vaikee saada täällä meillä mutta jos löydät yksi riittää. Kun kaikki on pilkottu kaada kaikki isoon kulhoon ja sekoita. 
Valmista kastike eli kaikki aineet mitataan yhteen kulhoon ja helpointa on vetää ne mixerillä pieneksi taikka sauvasekottimella. Kun olet sekoittanut kastikkeen kaada se salaatin päälle, anna maustua 30min. Salaatti säilyy hyvin seuraavaan päivään. Jos et tykkää ravunpyrstöistä jätä ne pois. Kastikkeesta älä jätä mitään pois se on sairaan hyvä kombo (korianterin voit korvata persiljalla jos korianterista et tykkää)! Nyt ei muutkuin viikonlopun viettoon!


Pakastettu mango toimii tosi hyvin!

Ostin vahingossa jättikatkarapuja pyrstöjen sijaan mutta toimi täydellisesti kutenkin!


Loistava iltaruoka ja jos haluat niin tuoretta patonkia voi olla kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...