lauantaina

Karitsan kare - Lammracks

Eilen syötiin taivaallista karitsan karetta, valkosipuliperuna"muusia", uunissa paahdettuja valkosipuleita ja yrttistä punaviinikastiketta. Nyt täytyy sanoo et tuli niin törkeen hyvää että huh huh! Ollaan siirrytty kareeseen ku jotenki en ole sitä paistia saannut sellaiseksi kuin olisin halunnut ja nämä onnistuu aina. Marinoin karetta timjami, rosmariini, oliiviöljy, valkosipuli, suola ja mustapippuri såååsissa. Vedin siis mixerillä öljyn tasaiseksi ja sai olla 3t lihan kanssa. Paistoin kauniin pinnan pannussa ja laitoin uuniin 200 asteeseen 15min. Uunista ulos ja käärein folioon, annoin vetäytyä 10min. Ennen tarjoilua pyöräytin hieman suolaa lihan päälle. Kastikkeen tekemiseen saa varata 60min ainakin. Olkoon punaviinikastikeenohje se minun salainen reseptini...
Valkosipulit oli folioonkäärittynä uunissa 60min, 200 asteessa, maustoin hunajalla, suolalla ja rosmariininoksalla, tuli taivaallisia - juu tänään haistaankin sitten kunnolla! Valkosipuliperunamuusista piti alkujaan tulla pyrettä mutta minulla ei olisi ollut kahviin maitoa aamuksi, tuli laskuvirhe....mutta toimi taivaallisesti.
Jälkkäriksi meillä oli Lindtin suklaapupuja niin ja loistava viini meidän illan ruualle oli Torresin Mas Borás - ihan ykkönen! Minulla on muutama lempiviini jotka toimii täydellisesti, joita yksin kertaisesti rakastan nimittäin Torresin Mas Borás ja Mas La Plana ja Montechillo Gran Reserva, tuhtejä viinejä mutta näissä on minulle kaikki kohdallaan! Nautinnollista pääsiäispyhien jatkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...