maanantaina

Sunnuntain "vegepaprikat"

Heleppoa ku heinän teko! Oikeesti täytetyt paprikat on helppo tehdä ja niitä voi tehdä useamman kerralla, hyvä lounasruoka! Teen paprikat sillä mentaliteetillä että mitä kaapista löytyy niin siitä tehdään. Silloin kun teen itselleni niin ei ole väliä onko lihaa vai täysin vege. Tarkoitan vegellä tässä ohjeessa että ei ole näkyvää lihaa, sisältää kuitenki juustoa eli ei täysin vegaaniohje!
 Voisin olla joku Tupperwaren edustajaki nimittäin niin paljon olen käyttänyt ExtraChef silppuria ja yrttileikkuria ruuanlaitossa. Inhoan silputa sipulia vedän sen noilla silppureilla pieneksi ja jos ei "jyystä" hirveen kauan niin ei se sipuli kitkeräksi muutu. Nyt olen silpunnut porkkanaa myöten kaikki ExtraChefillä ja silppua tuli!

"Sunnuntain vegepaprikat" sisältävät 
1 porkkanaa
3/4 kesäkurpitsaa
1 punasipulia
3 kynttä valkosipulia
1dl aurinkokuivattua tomaattia
tuoretta basilikaa
jotan juustoa raastettuna kaapista (pecorino


Hieman suolaa keitin veteen, kypsyy nopeammin kun keittää hetken, 5-7min.

Minun ihana silppuri!


Paprikat olen putsannut ja keitän hieman niitä suolavedessä. Tämän jälkeen täytän ne, täytteen olen pyöräyttänyt paistinpannulla (paitsi juuston) ja maustanut oman maun mukaan. Juustoa laitan täytteen väliin ja vielä viimeiseksi, sitten vain kansi kiinni ja uuniin 15min 225C. Olen aika suurkuluttaja sitruunapippurin suhteen niin että pitää oikeen toppuutella itseäni aina välillä. Täytettä jää varmastikki yli koska nyt ei ole ku kaksi paprikaa kotona. Aurajuusto sopii tosi hyvin näihin paprikoihin! Moni laittaa riisiä täytteen sekaan, itse tykkään syödä täytetynpaprikan salaatin kans. 

Ei tarvitse välttäättä suolaa ollenkaan kun juustossa on aika paljon, oho tulipa toiseen enemmän juustoa!

Paprikan nautin pinaattisalaatin kera, pikkusen tomaattia joukkoon niin toimii hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...