keskiviikkona

Juhannus lähestyy....

Juhannus taitaa olla yksi suomalaisten "suurimpia kansanhuhlia", nuoret festareilla, ja aikuiset hyvässä seurassa perheen/sukulaisten keskuudessa, tai jotain siihen suuntaa. Hyvä ruoka nostetaan pedistaalille, ehkä panostetaan hieman extraa siihen!



Lapsena pappa osti meille korillisen limsaa, joka löytyi maakellarista mökiltä. Hillomunkkeja en muista, että oliko meillä. Kysyin asiasta siskoltani, hänkin vain muisti ison limsakorin. Kori maksoi 24 markkaa, ja juhannuksena saimme juoda niin paljon kun halusimme, ja limsakori oli niin iso että limsat eivät "ikinä loppuneet" oli mahdotonta juoda kaikki - tämän se pappa taisi myös tietää kun lupasi meidän juoda koko korin! Ihania muistoja!
Juhannuksena nyt herkuttellaan isolla porukalla, ja grillataan kokonainen naudan sisäfileen. En ole ikinä grillannut kokonaista, koska kahdelle se on järjetön idea, mutta nyt saimme tilaisuuden! Googlailen ohjeita, ja vinkkejä, kyselen ystäviltä hyviä neuvoja, ja sitten niitä noudattaen valmistamme, ja toivottavasti onnistumme myös! Kylkeen uusistaperunoista yrttihässäkkä, mansikkasalaattia juustolla, ja jotain herkullista salaattia vielä. Tämä on meidän vastuualue, makea tulee toiselta perheeltä.

Tänään leipasen saaristolaisleipää, joka sopii hyvin juhannuspöytään!
Saaristolaisleivän ohjeen löydät tääältä, teen tätä yleensä jouluksi, juhannukseksi, ja juhlajuttuihin. Loistavaa kalan kanssa, tai ihan vain voita päälle! Tänään se kannattaa tehdä, koska leivän pitää antaa tekeytyä pari päivää jääkaapissa.

Kalaa emme näytä syövän ollenkaan, vaikka eilen mies kävikin kalassa, ja toi upean kirjolohen kotiin. Kesällä syömme kalaa enemmän kuin lihaa, savustamme aika paljon. Odotan tulevaa juhannusta, josta tiulee kivaa leppoista yhdessä oloa.

.....ja sunnuntaina voikin suunnata sitten alennusmyynteihin, tai luustata vaikka joka päivä kaupoissa.....Töitä tehdään joka päivä meidän perheessä koko juhannuksen ajan, mutta emme anna sen häiritä juhannuksen viettoa.

Loistava savi-idea lapsille, savilöntti puuhun, ja siitä sitten voi alkaa muovailemaan kasvoja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...