tiistaina

Ravinteikas, ja hyvä lisä salaattiin...

Kvinoa, belugalinssejä, ja punasia linssejä, niistä valmistuu kiva sekoitus ruokaisaan salaattiin!


Belugalinssejä pitää keittää 20min, kvinoaa 15min ja punasia linssejä 10min. Tein ihan niin että mittasin kattilaan 6dl vettä ja hiukka suolaa, ensin keitin belugalinssejä 5min, sitten lisäsin kvinoan 5min, ja viimeiseksi punaiset linssit 10min! Näin keittelin kaikki samassa kattilassa, 20min yhteensä. Belugalinssit, ja kvinoa pitää ohjeen mukaan huuhdella ennen keittämistä.
Seokselle teen, yrttiöljyn, joka tulee ihan randomisti, niistä yrteistä mitä kotona sattuu olemaan, valkosipulista, chilistä, sitruunapippurista, ja ripauksesta suolaa. Mixerillä kaikki sekaisin, ja kaadan sitten lämpimien linssien, ja kvinoan sekaan. Linssien, ja kvinoan olessa lämpimiä, "imee"ne itseensä paremmin makuja!

Valmista!

Olen suuresti ihastunut belugalinsseihin, sen jälkeen kun saimme niitä lisukkeeksi Siljan Bon Vivanté ravintolassa. En tiedä onko tämä belugalinssien pahoinpitelyä sotkea ne kvinoan ja punaisten linssien kanssa??
Maistoin seosta, ja herkulliselta vaikutti, tuoretta chiliä ei ollutkaan kaapissa, niin se jäi pois tällä kertaa. Täytyy kyllä kehua yrttivaloa/tarhaa loistavaksi kapistukseksi, meillä on koko ajan 2-3 tuoretta yrttiä käytettävänä. Basilika näytti pukkaavan uusia pikku versoja, seokseen tuli siis basilikaa, rosmariiniä, ja persiljaa.

Linssi-kvinoa sekoitusta tuli todella iso kulhollinen, 3dl tulee kyllä jätti annos, yleensä olen summassa kaatanut.
Salaattiin, tulen yllä mainitun seoksen lisäksi, avocadoa, tomattia, friseesalaattia, baby pinaattia, ja keitetty luomu kananmuna, viimeistelen sesamiöljyllä jota nyt sattuu olemaan kotona, antaa kivan maun salaatille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...