sunnuntaina

Tällanen kakku ...

Tänään on juhlittu Äitienpäivää täällä meillä, Suomessa, Suomenlippu on liehunut komeana salossa. Myös meidän äiti sai kakun. Äitini kysyikin että "millä ohjeella olet tämän leiponut"? No, vetäsin sen päästä. En ole oikein perinteisten kermakakkujen suuri fani. 

Tässäpä helpon/nopean kakun ohje:

Pohja:
1 pkt suklaa "cookies", sellasia missä on suklaan palaisia
60-70g sulatettua voita

Murskasin keksit ja kaadoin hieninnetut keksimurut, suoraan sulaneeseen
 voihin. Suklaanpalat sulivat kivasti joukkoon.

Täyte:
2 prk Arlan mangorahkaa
1 prk vispi kermaa
1 prk mandariininpaloja
5 liivatelehteä
 1/2 limen mehu

Vaahdotin kerman, lisäsin joukkoon mangorahkan ja mandariinit, suoraan tölkistä (valutin mandariinit ensiksi). Liitvatteet laitoin likoon, kuumensin limenmehun ja lisäsin liivatelehdet joukkoon. Nauhan valutin täytteen joukkoon ja sekoitin hyvin. Taputtele muruseos  irtopohjavuokaan ja kaada täyte päälle. Annoin hyytyä seuraavaan päivään ja juuri ennen äitini saapumista koristelin kakun jugurttihedelmillä-ja marjoilla, pakastekuivatuillamansikoilla-ja vadelmilla. Pakastekuivatutmarjat ovat taivaallisia, niitä olen ostanut Punnitse ja Säästä. Ohje toimii ihan hyvin ilman tuorejuustoa, mitä yleensä käytetään!



Pakastekuivatutmarjat on herkullisia, eikä sisällä lisättyä sokeria.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...