keskiviikkona

Helppoja kotitekoisia gluteenittomia!

Eilen illalla sain jonkun älyväläyksen kun satuin katsomaan ruotsalaista "Halv åtta hos mig" ohjelmaa, nimittäin leipasin sitten nopeasti kookoskakkuja/keksejä. Tykkään kookoksesta ja siinä kun jotain perusteluja itselleni yritin keksiä, niin tulin siihen tulokseen että nämähän ovat gluteenittomia!! Kookoskakut ovat helppoja, valmistukseen menee noin 10 minuuttia ja uunissa noin 12min ja ovat oikeasti herkullisia!
Ensi viikolla monella on ylioppilasjuhlat ja erikoisruokavaliot on hyvä huomioida. Tässä ohje helppoihin kookoskakkuihin, jotka ovat gluteenittomia ja helposti saat näistä vähä-laktoosisen taikka maidottoman version myös. Maidottomaan ohjeeseen valitse esim. Sunnuntain margariini, hyla taikka vähä-laktoosiseen vaihtoehtoon, valitse Valion voi, voi tekee leivonnaisista maukkaamman!

Kookoskakut noin 28kpl
 
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
6dl kookoshiutaleita
50g huoneenlämpöistä voita


Vatkaa sokeri ja kananmunat valkoiseksi vaahdoksi, lisää huoneenlämpöinen voi ja kookoshiutaleet. Vatkaa taikina tasaiseksi, anna taikinan vetäytyä noin 10min, näin kookoshiutaleet vetävät itseensä hieman nestettä. Juhliin tehdessäsi näitä kakkuja. pursota massa kauniisti joko pyöreänmallisiksi taikka soikeanmallisiksi, näin saat kauniin ulkonäön näille helpoille ja herkullisille pikkusyötäville. Uunin tulee olla 175 asteessa ja noin 12min, niin kakut saavat kauniin värin. Kookoskakut voi dipata sulatettuun suklaaseen jos haluaa. Muista valita gluteeniton taikka vähä-laktoosinen suklaa!

Nämä kakut on pikkulusikalla laitettu suoraan pellille, saat kauniimpia kun pursotat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...