tiistaina

Intialaista ruokaa -nam!

Aina välillä tulee niitä hetkiä että ei tiedä mitä ruokaa tekisi ja kun jotain "erinlaista" tekisi mieli valmistaa. Pidemmän aikaa olen miettinyt Libanonilaistakeittiötä ja heidän herkkuja, mutta en ole vielä löytänyt mitään varteenotettavia ohjeita.
Tänään sain ratkaisun, tähän I-maan ongelmaan. Sain nimittäin ystävältäni intialaisia keittokirjoja, voi hitsit ku loistavia ohjejta ja mikä parasta sain hyviä neuvoja mausteista! Inspiroiduin niin hurjasti ohjeista että melkein saman tien lähdimme mieheni kanssa ostoksille, naan leipää, vihreää kardemummaa ja kuivattuja cayannepippureita....ja muut mitä ohje vaati. Ruoka on nyt valmistettu ja suussa pyörii vieläkin upeita makuja, ja olen muutenkin onnellinen loistavasta ohjeesta! Tässä teille myös ohje,  ohje on kirjasta "Intiasta helppoa ja hyvää".

Jättirapuja masala - kermaisessa kookoskastikkeessa

Ainekset:
4 rkl öljyä
1/4 tl sinapinsiemeniä
8-10 currynlehtiä
6 kokonaista kuivattua punaista chilipalkoa
2 valkosipulinkynttä
15 pakastettua, esikypsennettyä jättirapua, sulatettuna ja kuorittuna
2 rkl tuoretta korianteria, hienonnettuna

Kookoskastike:
2 1/2 dl kookosmaitoa
3 dl vettä
1 tl inkivääritahnaa
1 tl valkosipulitahnaa
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 tl tomattipyrettä

1. Valmista ensin kookoskastike: Sekoita kookosmaito, vesi, inkivääri, valkosipuli, chilijauhe, suola ja tomaattipyree kulhossa. Peitä kulho ja anna seoksen maustua 20 minuuttia.

2. Kuumenna öljy syvässä paistokasarissa, lisää joukkoon sinapinsiemenet, currynlehdet, kuivatut punaiset chilit sekä pilkotut valkosipulinkynnet ja freesaa niitä pikaisesti 30sek. Alenna lämpöä, lisää joukkoon ravut ja paista niitäkin pikaisesti vain 2 min koko ajan sekoittaen.

3. Kaada joukkoon kookoskastike ja kypsennä seosta noin 5 min. Ripottele pinnalle tuoretta silputtua korianteria.

Itse muuntelin ohjetta niin että kalastelin ravut pois pannulta ja annoin kookoskastikkeen porista 10-13min ja juuri ennen tarjoilua kaadoin ravut takaisin kastikkeeseen. Ravuista tulee äkkiä sitkeitä jos niiden antaa porista kauan, eli jos et halua kumisia rapuja niin lisää ne vasta viime hetkellä kastikkeeseen. Käytimme ravunpyrstöjä. Suolaa lisäsin hieman enemmän mitä ohjeessa oli. Currynlehtiä sain ystävältäni ja niitä en meiltä täältä löytänyt, mutta voit käyttää kaffirlimetin lehtiä niiden sijaan.

Tämä oli niin herkkua!!

Korianteria, currynlehtiä, kuivattua cayannepippuria, valkosipulia, sinapinsiemeniä ja ravunpyrstöjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...