Herkkutattirisotto by Minna
1-2 dl pilkottuja herkkutatteja ja voitatteja
1 iso sipuli
2 pientä valkosipulinkynttä
50g voita
2 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
6-8 dl kasvislientä
1 dl kermaa
1,5 dl raastettua parmesaania
suolaa
jauhettua mustaapippuria
persiljaa
Paista kuivalla pannulla nesteet pois tateista (enligt Ingrid ja niin tein - tack!), kuulota voissa, lisää sipulit ja valkosipuli. Tässä vaiheessa kaadoin sitten kaikki kattilaan ja lisäsin riisit. Hetken kuulotuksen jälkeen lisäsin valkoviinin. Kun viini oli kiehunut pois aloin lisäämään kasvislientä, noin 6-8dl tilanteen mukaan, loppuvaiheessa lisäsin kerman ja parmesaanin. Maistelen vähän väliä risottoa, se on minulla ainut keino, kuinka tiedän milloin risotto alkaa olemaan "kypsää", mössöksihän sitä ei keitetä. Maustoin hivenen suolalla, jauhetulla mustapippurilla ja persiljalla. Jos itse saan sanoa niin tuli törkeen hyvää ja vielä ei ole tarvinut soittaa ambulanssia..... Ruoka juomaksi nauteimme Minuty roséviiniä, loistava valinta. Tulen ehdottomasti valmistamaan toistekkin! P.s Viinillä mitä käytät ruuanvalmistuksessa on väliä! Me käytämme risottoihin Max Mann Riesling Trocken 2013, 0,375l, aivan loistava ja löytyy Alkosta.
Muutama kantarelli löyty kuitenki, on ne vain hyvin piilossa! |
Tämä ihana kärppä meni ku miuli mökinterassilla ku juotiin kahvit, oli vaikee saada hyvä kuva siitä! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti