lauantaina

Valloittava Budapest!

Budapest on ihana kaupunki, johon lento Helsingistä kestää vain 2t ja 20min! Teimme matkan n.3 viikkoa sitten tähän tunnelmalliseen kaupunkiin. Joulutoreja oli jo avattu. Hotelimme läheisyydessä oli yksi iso, ja yksi pienempi lämminhenkinen joulutori, joihin oli ihana päättää päivän sightseeingit.


Ennen matkaa arvoin kauan, minkä hotellin valita. Päädyimme vanhan kauppahallin lähelle, kävelykadun päähän. Metroasema löytyi läheltä, mutta sitä emme tarvineet. Kaikki oli lähellä... jos jaksaa vain kävellä. Päivän aikana saldoksi kertyi +/- 15km.


Lounaaksi herkuttelimme gulassikeittoa, testasimme kolmea eri ravintolaa, ja päälle herkulliset leivoskahvit! Unkarilaiset rakastavat leivoksia, ja jotku testaamamme leivokset oli "todella" makeita, mutta kaikki meni!


Merkkivaatteet ovat "kalliita" Unkarissa. Satsasimme hyviin ravintoloihin, kahviloihin, ja nähtävyyksiin. Valuutan kanssa oli välillä aika sekaisin. Teinkin itselleni lunttilapun valuutasta, että hieman pysyi kärryillä. Olen käynnyt Budapestissä pari kertaa aikaisemmin, mutta vain vuorokauden pysähdyksiä.

Parlamentti

Vapaudenaukio

Nähtävää kaupungissa on, to-su reissulla valitsimme vain muutaman kohteen. Budan puolelta luolakirkkon, ja Tonavaa pitkin kävelimme Kalastajalinnakkaalle. Pestin puolella, jossa hotellimme sijaitsi kävimme Parlamentti taloa katsomassa, ulkopuolelta, ( käynnyt sisällä kaksi kertaa), yhtenä päivänä kävelimme Vapaudenaukiolle, ja takaisin matkalla kävelimme juutalaiskorttelin kautta.


Sunnuntaina kävimme Stephans basilikassa, jossa messu oli juuri alkanut, ja päätimme jäädä nauttimaan tunnelmasta. Messun jälkeen kävimne "kirkkokahveilla", hyväksi toteamassamme kahvilassa.




Unkarista kannattaa ostaa hunajaa, tulista paprikatahnaa, ja jauhetta. Käsintehtyä herkullista suklaata kannattaa myös ostaa Unkarista! Tokaij on myös loistava tuliainen Unkarista.
Joulumarkkinoilla nappasimme höyryävän mukin paikallista glögiä, jota löytyi eri makuisia. Muki kädessä kiertelimme, ja fiilistelimme ihanaa tunnelmaa, ja ihmettelimme tarjolla olevaa ruokaa!





Ajoitus oli hyvä, ilma oli noin +8 astetta. Hyvät lenkkarit jalassa nauteimme, ja tutkeimme kaupunkia! Lentoaikataulut osuivat tällä kertaa ihan nappiin. Budapest on upea kaupunki!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...