maanantaina

Loistava maustekakku jouluun!

Jouluruuat alkaa olemaan "perussettiä", silakoita, jääkellarinlohta, graavilohta, kylmäsavulohi-jokirapu moussevuokaa, saaristolaisleipää, kinkkua, ja laatikoita. No, kun näiden eteen ei tarvi paljoa stressata, niin jotain "uutta" pitää päästä testailemaan! Maustekakkutyyppi kun en ole, ja vielä vähemmän appelsiinimaustekakun ystävä.... niin mitä sitten teen?!! No, "kehittelin" mieleisen appelsiinimaustekakun, josta tuli herkullinen, jopa minä tykkäsin!

Appelsiinimaustekakku on hieman erinlainen kuin yleensä, kivat maut, ja sopii loistavasti jouluun! Jos hakusessa on erinlainen kakku jouluun, tässä se on!



Minnan appelsiini & suklaarouhe-   maustekakku

2kpl isoa maustekakkua

6dl kananmunia
300g ruskistettua voita
3dl muscavadosokeria
3dl sokeria
6tl leivinjauhetta
6tl vaniliinisokeria
200g appeliininkuori (valmiissa rasiassa 100g)
145g pandan tummaa suklaata, rouheasti rouhittuna
7,5 dl jauhoja
3dl kermaa
4rkl cointreauta (tämä on vapaaehtoista)

Ruskista voi, tapahtuu äkkiä kun voi alkaa saamaan väriä, sakka saa jäädä pohjalle!
Vatkaa kananmunat, muscovado- ja tavallinensokeri, vaahdoksi. Sekoita appelsiininpalat 2,5dl jauhoja. Palottele suklaa rouheiksi paloiksi, sekoita suklaanpalat 2,5dl jauhoja.
Sekoita ruskistettu, jäähtynyt, voi munasokerivaahtoon, kerman kanssa. Lisää appelsiini-jauhoseos, sekoita. Lisää tämän jälkeen suklaa-jauhoseos, sekoita, ja lisää loput jauhot mihin on leivinjauhot, ja vaniliinisokeri (jos unohtunut sokerin joukosta) sekoitettuna. Leivinjauheen kun lisäät sekoita varovasti, mutta hyvin niin että taikinasta tulee tasainen. Voitele vuoka voilla, ja leivitä kookoshiutaleilla. Paista uunissa 175 astetta, noin 40minuuttia. Testaa kakun kypsyys esim. hammastikulla.
Ai niin laitoin taikinan joukkoon 2rkl cointreauta (appelsiiniviinaa) syventämään kakun makua. 2rkl ei maistunut missään, eli seuraavaan satsiin lisään 4rkl!
Vein kakkun työpaikalle ja en muistanut ottaa kuvaa, kuin ihan loppuvaiheessa! Maustekakku on loistava antaa "lahjaksi" näin joulun aikaan, ja toinen on saaristolaisleipä....joka valmistuu parhaillaan uunissa!


Nautinnollista joulunodotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...