lauantaina

"Call me crazy" tai sitten vain innostunut!

Kävin läpi muistiinpanoja Levin, This is the real shit viikonlopulta. Hyvä virkistellä muistia, jotkut muistiinpanot oli hieman epäselviä....lause jäännyt kesken, mutta sellainen punainen lanka löytyy kyllä. Avainsanoja luennolta oli, nyt ehkä tulee toistoa, mutta se alipalautuminen, jääkylvyt (jos kiinnostaa käy lukaseen - Wim Hoff ), tätä useampi luennoitsija nosti esille, ja sitten tietenkin mikä muukaan kuin puhdas ravinto.

Favorite tuotteet Puhdas+:alta !

No niin - Magnesiumia tärkeys, vitamiinit aamulla ja mineraalit/kivennäis-/hivenaineet illalla. Sain vuosi sitten blogin kautta testattavaksi Puhdas+  tuotteita, jossa oli joukossa magnesiumsuihkeita. Käytin niitä silloin aktiivisesti iltaisin treenipäivä, (joskus muulloinkin), pohkeisiini, nilkkoihin, ja polviin. Jotkut ovat väittäneet että "ei ne mihinkään auta", minusta ne auttoivat, toki miettein että onko tämä omassa päässäni jotain kuvitelmaa, että auttaa jomottaviin, ja kolottaviin "raajoihin"...... Viime vuonna teloi polveni, ja aktivoin magneesiumsuihkeiden käyttöä, muun salvian ohella, en ikinä samaa aikaa. Itse koin kyllä että sain hetkittäistä helpotusta, ja poisti ikäviä tuntemuksia. Magnesiumtuotteet ovat käytössä, ei nyt joka päivä, paitsi magneesiumsitraatti pulveri jota sekoitetaan veteen. Leviltä sain varmistusta että kannattaa käyttää magneesiumsuihkeita, koska ne imeytyvät nopeammin verenkiertoon iholta. Minullahan on vain kokemusta Puhdas+ magneesiumtuotteista, kolmesta eristä. Vahva magneesiumsuihke on hieman tahmaisempi, kuin nivelille tarkoitettu, rollonsportpullon nakkaan yleensä laukkuun mukaan reissuille, jos sattuisi tarvitsemaan.....Magneesiumsitraatti, ensimmäinen purkki, oli järkyttävän makuista, oikeasti pahaa....jauhe sekoitetaan veteen, pieni mittalusikka, joka löytyy purkista. Ajattelin että kun tämän purkin saan loppuun, niin never again. Nyt minulla on toinen purkki menossa (purkki on iso ja "maustemitallinen" riittää päivässä).....periaatteeni on että jos tuotteesta on apua, maku on toisarvoinen juttu....ja kaikkeen tottuu, en ole mikään herkkä, näissä asioissa. Suihkeet toimii levottomiin jalkoihin, ja iltaisin ennen nukkumaan menoa. Ystäväni vinkkasi että saa hyvät yöunet kun ottaa mahnesiumsitraattia iltaisin! Pitää kyllä paikkansa.
Mihin sitä magnesiumia tarvitsee?  Magnesium on kivennäisaine, jota tarvitsemme mm. aineenvaihdunnan tapahtumiin, luuston kasvuun, lihastoimintoihin, sydämen toimintaan, verenhyytymiseen, hormoonituotanto, tässä "vain" muutama tärkeä mihin sitä tarvitaan. Elimistöstä magnesiumia löytyy noin puolet luustosta, ja toinen puoliskoa pehmytkudoksista, verestä vain hyvin hyvin pieni osuus. "Liikuntaa säännöllisesti harrastavat" suosivat magnesiumsitraattia, ylläpitääksen lihashermostoa m.m., mutta koska en ole asiantuntija, vain tavis kotikäyttäjä, on parempi että jokainen lukee netistä lisää.
Pudas+ tuotteilla pääset hyvin alkuun. Artikkeleit ravintolisien puolesta ja vastaan löytyy, ja aiheet nousevat kuumina pintaan tuon tuosta.
D-vitamiinitason kävin "mittauttamassa" viime viikolla, verikokeissa. Käytän vähän maitotuotteita, ja halusin tietää että saan tarpeeksi D-vitamiiniä, varsinkin kurjan kesä jälkeen...viitearvoissa olin, jokseenkin alakanttiin... Suomessa kalsidiolin viitearvot ovat 40-80 nanomoolia/litrassa, mutta luuston kannalta olisi hyvä jos ne olisivat 75-120 nanomoolia/litrassa....minulla oli 67nanomoolia/litrassa, eli hieman olisi tarkkoitus hinata arvoja ylemmäksi, haluan päästä tuohon 75-120 nmol/l. Mielenkiintoista vai mitä?! Jonku mielestä varmaan hifistelyä, verikokeet tilasin ennen Levi viikonloppua eli sillä ei ole tämän kanssa mitään tekemistä, asia on mietityttänyt jo pitkään, koska olen D-vitamiini tabujen kans hieman huolimaton...Nyt on siis etsinnässä hyvä D-vitsku!
Eikös tämä ole perus pohdintaa lauantai-illalle!

Muistakaa kirjoittelen tätä kuulemieni, ja lukemieni artikkeleiden perusteella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...