![]() |
Puolukkaa tulee paljon! |
![]() |
Suppilovahveroita |
Me kuivaamme kaikki sienet, paitsi suolasienet. Suolasieniin luin hyvän ohjeen kuinka pakastaa ne ryöppäyksen jälkeen! Tätä kokeilen tänä vuonna, suolan tarkkaa määrää pitää vielä etsiskellä. Sienistä poimimme ainoastaan kantarellejä, suppilovahveroita, tatteja, joitain rouskuja, ja kangassieniä. Tatteja on pakko olla tattirisottoon, suppiksista tulee herkullinen pastakastike, ja keitto. Rouskut/kangassienet menee sienisalaattiin. Munakkaakseen käytän kantarelleja, ja suppilovahveroita.
Sieniä joita ei tunne EI kannata poimia!!
Meiltä jää varmasti hyvin, hyvin paljon herkullisia sieniä metsään, mutta ei sitä määräänsä enempää voi syödä! Emme me joka päivä syö sieniä!!
Sienistä saa kuituja, proteiineja, vitamiinejä, ja on myös hyvä kaliumin lähde. Ravintoarvot vaihtelevat sienestä riippuen, kannattaa tutkailla, jos kiinnostaa.
Pakkanen on kyllä niin täynnä marraskuulle asti että ei mitään rajaa! Viime vuonna laskin että tarvitsemme 6 ämpäriä marjoja, niin että pärjäämme seuraavaan satokauteen....jälkiviisana, meille riittää 5 ämpäriä. Tein viime vuoden "ylijäämä" marjoista sokeritontamehua, ajatuksena on että käyttäisin sitä smoothien pohjana, kun maidon smoothiessa olen jättänyt pois.
![]() |
Tyrnit ovat ihania smoothiessa. |
Nauttikaa tiistaista, ja luonnon antimista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti