sunnuntaina

Brunssi typ....

Eilen oli tarkoitus tehdä alkupalaksi parsaa&hollandaisekastiketta, mutta urheilun uuvuttamana en vain jaksanut. Keksein että valmistan sitten tänään, ennen kuin puoliso suuntaa töihin, näin saadaan nauttia "toivonmukaan" hyvää brunssia typ.... Googlailin eilen illalla ohjeita, useampaa eriä, ja sitten päädyin hollandaisekastikkeen ohjeeseen täältä, todella helppo, muistaakseni ole tehnyt bearnaisekastikkeen paljon hankalemmin.... Uppomunaohjeessa luotin Henkka Alénin ohjeeseen. Syvä iso kasari tai laakea kattila on hyvä olla, haastavinta tässä oli se että milloin tiputan toisen munan kattilaan että ei "luikahda" toisen päälle. Tein kahteen otteeseen, ensimmäiset munat onnistui parhaiten. Onnistuin kyllä rikkomaan yhden kerran keltuaista kun sohasin lusikalla kattilaan, ei se haittaa...




Sanoisin kuitenkin että aika hyvin onnistuin "ensikertalaiseksi". Parsoja keitin 3-4min, ja UNOHDIN KUORIA NE! Leikkasin kyllä hyvän biitin pois päistä, mutta olin niin tohkeissani kolmen kattilan kanssa, ja että ajotus onnistuisi täydellisesti, sit kävi tällanen huti! Hyvällä ruokahalulla syötiin, ja en olisi hiffannut koko asiaa, mutta laitoin kuvaa gourmee-ystävälleni, että mitä olen väsännyt - kysyi hän tarkkasilmäisenä, että enkö kuori parsaa!!! Heh heh...eipäs tuo puolisokaan mitään huomauttanut! No, seuraavalla kerralla kuorin!
Uppomunista valahti keltuaista lautaselle ja sekottui kivasti hollandaisekastikkeen kanssa, että oli pakko dippailla patongilla, ja näin "rapsia" lautanen tyhjäksi.
Ehdottomasti ei jää viimeiseksi kerraksi tämä setti, oli sen verran hyvää! Esteetikko, ehkä napsisi pois valkuaishännät mitä muodostuu, tai ehkä niitä ei ilmesty kun hallitsee tehtävän täydellisesti....





Leppoista pääsiäissunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...