keskiviikkona

Lohta & silakoita

Joulupöytämme on aika kalapainotteinen. Tänään kävimme hakemassa kalat, lohta ja silakkaa. Mieheni graavaa lohen, tänä vuonna meillä on brandy graavattua lohta. Aikaisempina vuosina meillä on ollut joko vodka tai whisky graavattu. Alkoholi anta ihan pienen, pienen twistin graaviloheen, ei ole mitenkään yliampuva. Ohje vodka graaviloheen löytyy Hesarin ruokakirjasta, hieman taisimme tuunata ohjetta. Minun bravuuri on sitten sinappi-ja valkosipulisilakat. Tänä vuonna on vain kahta silakkaa, yleensä olen tehnyt aina jonkin uuden version. Viime vuonna oli sitruuna-yrttisilakat. Huomenna vuorossa on jääkellarinlohen valmistus. Helppo ohje keitetään suola, sokeri ja vesi etc. Taitaa olla Ruokalan vanha ohje, mitä olemme noudattaneet. Jääkellarinlohi on ihana, sellaista hmmm....kiinteää mutta pehmeää maultaan, tosi vaikea selittää - mutta tosi hyvää!
Silakat annan lillua etikkavedessä vajaan vuorokauden, ja sitten valmistan soosit niille. Perjantain valmistan kylmäsavu-jokirapu "moussen", jokirapua, creme fraichea, mätiä, liemeä ym. Tällaista tänään, kivaa touhuilua. Huomenna jatketaan, nyt vielä maljakoiden pesua, että saan huomenna kauniisti joulukimpun esille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...