torstaina

Aika kattava "keittokirja".....

Ruokatorstai - Helsingin Sanomien, "keittokirja", on todella hyvä. Tähän kirjaan on koottu upeita ohjeita. Silakat, olen valmistanut tämän kirjan mukaan. Mieheni graavaa lohen, myös tämän kirjan ohjeen muikaisesti. Kirjassa on hyviä perus, selkeitä ohjeita, ja tietenkin herkullisia. Toki voidaan sooloilla hieman, mutta hyvän rungon saa kokkailuu tästä kirjasta! Kasvisruokaohjeet ovat myös hyviä, ja mielenkiintoisia. Mitään über vaikeita kikkailuja ei tässä kirjassa ole, kaikki selviää ohjeita noudattamalla.
Mielenkiintoisen havainnon tein, kun ostimme silakoita 1,2kg, ja perkkauksen ja liotuksen jälkeen, silakoiden paino oli 800g! Mielenkiintoista, kuinka "painoa katoaa" perkkauksen ja liotuksen jälkeen.....No, olen pistänyt merkille että kalatiskiltä ostaessa, he käärivät eka pakettiin ja sitten punnitsevat.....mut 400g "hävikki".... pitää vain muistaa ottaa huomioon kalaa ostaessa. Perkkausjätteen otan aina huomioon ostaessa kalaa, no ei se mitään, jääkaapissa on herkullisia sinappisilakoita ja valkosipulisilakoita. Huomenna keittiössä sienisalaatin ja kylmäsavulohi-jokirapu moussen teko. Pitää yrittää mittailla ja kirjotella ylös kaikki ruoka-aineet, mitä kippailen sekaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...