perjantaina

Jokirapu-kylmäsavulohi-"mousse"

Oikealla nimellä "Kylmäsavulohella vuorattu äyriäismousse. Tämä ohje on 2005 Glorian ruoka-ja viinilehdestä, siitä lähtien olen tätä tehnyt joulupöytäämme. Tietenkin olen muokannut myös tätä ohjetta, noudatanko mitään pikkutarkasti? Simpukoiden sijaan laitan kirjolohenmätiä, ja koko purkin jokiravunpyrstöjä. Tämä on yleensä joulupöydän suosituimpia, ja kieltämättä se on hyvää! Tässä ohje!

Minnan kylmäsavulohimousse

550g kylmäsavulohta
Tällä vuorataan leipävuoka. Ensin kelmulla ja sitten lohella.

Täyte:
6 liivatelehteä
1 limen mehu
Kuumenna limen mehu, sekoita vesihauteessa olleet liivatteet sekaan. Liivatteet eka vesihauteeseen, ja viimeisenä niiden "sulatus".

1prk kermaviiliä
2prk creme fraichea
1prk maustamatonta tuorejuustoa
2pulskaa rkl dijonsinappia
170g lohenmätiä
1prk jokiravunpyrstöjä
1/2 limen mehu
1,5 limen kuori
Rosépippuria (rouhittuna)
Suolaa( ole tarkka "kalat" suolasia)
1/2 - 1dl silputtua tilliä
Ripaus valkopippuria

Tarkista maku, liivate "syö" jonkinverran makua!

Kaikki sekaisin kulhossa, ja ihan viimeisenä lisätään liivate. Kaada seos kylmäsavulohella vuorattuun vuokaan. Käännä lohen siivut päälle, ja laita vielä muovipussiin, ettei jääkaapissa olevat muut ruuat ota kalan makua!
Anna hyytyä seuraavaan päivään. Leikkaa sentin paksuisia siivuja tarjolle. Herkullinen myös uudeksi vuodeksi!

Leppoista iltaa - ihanaa huomenna on aatto!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...