perjantaina

Sienimetsällä...

Ensimmäiset sienet mitkä olen oppinut tunnistamaan ovat kangassienet. Mummoni poimi aina ja ainoastaan näitä. Niistä valmistettiin sitten sienisalaattia. Vuosien varrella on "sieniharrastus", sitten levinnyt käsiin, hyvällä tapaa. Aika suppea on meidän sieniskaala, mutta joka vuosi tulee jokin uusi sieni, mitä innostumme miheni kanssa poimimaan. Toistaiseksi pakkasen täyttää eri tatit, kanttarellit, karvarouskut ja jotku haperot, niin ja lampaankääpä. Nämä sienet riittää hyvin. Tänä vuonna ollaan löydetty kanttarellejä, aikaisempia vuosia enemmän! Mitäs näistä sitten kokkaamme? Tateista tulee ihana risotto, aina on jonku verran tatteja jemmassa, jos risottoa tekee mieli. Pastakastikkeeseen ja oikeastaan aika moneen ruokalajiin, voi sieniä käyttää, tykkään sienen mausta! Voisi sanoa että vain "mielikuvitus" on rajana, mihin käyttää sieniä. Voi, sipuli ja kerma ovat hyviä kavereita sienieä valmistaessa.  Ainut "murhe" on, kun emme ole löytäneet, suppilovahveroita!! Ei sitten yhtään ainutta!
Viikonloppuna pitää käydä tarkistamassa tatti- ja kanttispaikat, josko olisi putkahtanut lisää!

Ei kannata poimia sellaisia sieniä mitä ei tunne, toki voi niitä ottaa mukaan kotiin ja tutkia lähemmin, taikka käydä kysymässä joltakin sieniexpertiltä että mikä sieni kyseessä! Osa sienistä pitää ryöpätä, mutta tatiit ja kanttikset voi vain putsata ja paistaa pannulla. Opettele muutama sienikerrallaan, ja näin voit sitten edetä ja opetellä aina muutaman lisää!
Sienestäminen on mukavaa, ja kaupan päälle saa nauttia kauniista luonnosta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...