torstaina

Papuherkku - Bönröra

Viikonloppuna pyörähdimme Tukholmassa ja voi kyllä - aina siellä inspiroituu! Tällä kertaa inspiraationlähteenä toimi Coffeehouse by George, heidän salaatti, jossa oli papuja ja "matvete". Sävelsin omanpään mukaan sinnepäin papuhässäkän ja "matveten" päädyin korvaamaan ateriajyvillä. Haluan jotain uutta peruslounassalaattiin ja tässä sitä nyt on - täyttä herkkua! Marinoin kidneypapuja, kikherneitä ja mustiapuja. Huuhtelin pavut lävikössä. Sekoitin mixerillä kivan tahnan ja lisäsin sen papujen sekaan, säilytys jää kaapissa, tiiviissä kulhossa. Näkömuistilla menin Prismassa ja etsein "oikeita jyviä" ja tuli  siihen tulokseen että ateriajyvät on kaikista lähimpänä "matveteä". Keitin ateriajyviä ohjeen mukaan ja lisäsin ne papuhässäkkään, niin että saavat myös makua. Kuulkaas tuli törkeen hyvää!!! Eilen söinkin ekakertaa papuhässäkkää vihersalaatin kans, eli revein salaattia lautaselle, pilkoin kirsikkatomaatteja ja lisäsin papu/ateriajyvähässäkkää - toimii, eikä tarvi välttämättä mitään lihaa kaveriksi!



Papuherkku - Bönröra
1 prk kidney papuja (GoGreen)
1 prk mustia papuja (GoGreen)
1 prk kikherneitä (GoGreen)

Valuuta pavut ja huuhtele, lävikönavulla.

Mixerillä sekaisin:
1 tuore punainen chili
1/2 valkosipulinkynsi
1/2 dl öljyä
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
ripaus suolaa oman maun mukaan
1 tl Italianrub NoMU (yrttimaustetta)

Sitten vain papujen sekaan! Anna maustua 30min-1tunti niin että pavut vetävät hyvin makua itseensä.
Ateriajyvät ovat loistavaa vaihtelua salaatin sekaan. Kvinoa on myös yksi suosikki salaatin kaverina. Ateriajyviä löytää ihan normi kaupasta. Papuhässäkkä toimii myös hyvänä lisukkeena kanan taikka
lihan kanssa!



Aurinkoista syyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...