perjantaina

Rapujuhlien valmistelua

Tänään perjantaina meillä on suuuret rapujuhlat! Valmistelut käynnistyivät jo alkuviikosta. Minusta on ihanaa suunnitella juhlia, pallotella mielessä eri menuvaihtoehtoja, etsin kirjoista ja ruokalehdistä hyviä ohjeita.
 Itse ravut ovat aika kevyttä syötävää, siksi satsaamme alkupaloihin. Yleensä olen tehnyt jonkun suolaisen juustopiirakan alkupalaksi rapujuhliin, mutta tällä kertaa valmistamme tapaksia alkupalaksi. Neljää erinlaista tapasta on tulossa, raakaineina on parmesanjuustoa, ricottajuusto, uunissa kuivatut kirsikkatomaatit, chorizomakkara, manchegojuustoa ja tuoreita viikunoita.....Koska alkuruoka on aikaa vievä, saa jälkiruoka olla jotain helppoa, ja niin päädyimme jäätelöön, taikka sitten haemme jotku ihanat mansikkaleivokset uudesta Kulmasta.
Rapujuhliin kuuluu tietenkin snapsilaulut joista muutamasta on meille tullut jo perinne - hauskaa!Rapurekvisiittaa pitäisi löytyä kotoa - rapulakkeja, kaulureita ja lyhtyjä.
Voin lämpimästi suositella Systrarna Eisenmans Mingelmat-"keitto"kirjaa, löytyy ihanien pikkusuolaistenohjeijta, moneen eri makuun.
Rapujen kanssa pitää ehdottomasti olla lämmintäpatonkia taikka paahdettua vaaleaaleipää ja Rhode Island sååssia, kastikkeeseen minulla on luottoresepti toisesta äyriäiskirjasta.
Oikein ihanaa ja aurinkoista perjantaita kaikille!


Viikolla otin keittokirjoja mukaan mökille, ja suunnittelin tulevia kemuja. Ilmat ovat olleet niin ihania että voiko parempaa paikkaa olla kuin merenrannalla loikoilu ja haaveilu, mieli ja keho tykkää! Rapujuhliin ei kannata parasta pöytäliinaa laittaa esille, koska ravuista lentää "stuffia" ja kädet on sotkussa! Pieni vesikippo jokaisen syöjän vasemmallepuolella on hyvä idea, mustaherukanlehdet antavat ihanan tuoksun vedelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...