torstaina

Raparperipaistos

Käytiin tänään mökillä leikkaamassa nurmikko, jippii välihousut sai olla jalassa oli sen verran vilpoista. Olen istuttanut mökille tulppaaneita, joita en todellakaan odottanut että ne lähtisi kasvamaan. Keltainen röpelöreunainen tulppaani on isolla nupulla, odotan toden teolla että näen sen kukkivan. Se on ollut vankalla nupulla jo sitten lauantaista. Joudun varmaan la tai su käydä ajeleen ja kattoon kukkiiko se, se on nimittäin valtava! Samalla mökkireissulla poimein kieloja ja raparperiä. Raparperistä tein heti illalla paistosta  - raparperi-inkivääri "smulpaj".

Keitin kattilassa (niin että raparperit pehmeni) 500g raparperejä, 1,5dl sokeria ja 1tl jauhettua inkivääriä (paikallisessa Siwassa ei ollut tuoretta, tuore on aina parempi vaihtoehto). Osan nesteestä siivilöin pois (juomalasiin), kaadoin raparperit vuokaan ja päälle murutaikinaa. Murutaikinassa oli 150g voita, 2dl vehnäjauhoja, 2dl ruishiutaleita ja 1dl intiaanisokeria. 200 astessa 25-30min.
 Paistosta syötiin vanilijajäätelön kans - NAM ! En tykkää mitenkään hirveesti kiisselistä mut tosta raparperi-inkivääristä tulis taivaallista kiisseliä !!






Tää on tosi upee ja paksuvartinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...