keskiviikkona

Huhuuu I`m here!

Hip-hej täällä ollaan! Pahoittelut teille että taas kerran on kulunut hirmu pitkä aika postausten välillä, mutta kiitos teille ihanille kun olette käyneet täällä, ja olette jaksaneet odottaa!
Pyhämiestenpäivä lähestyy, ja hautausmaat täyttyvät kynttilöistä, niin sanattoman kaunista! Hautausmaat keräävät läheisiä niin läheltä kuin kaukaa. Itse en malttaisi lähteä pois hautausmaalta, niin kaunista siellä on!
Pyhämiestenpäivänä ehkä haluamme panostaa herkulliseen ruokaan, johon minulla on loistava vinkki! Kreikkalainen stifado-pata! Näin myös kokki, pääsee hautausmaakierrokselle, ja eikä joudu jäämään kotiin ruuan takia. Me käymme sytyttämässä kynttilät kolmella hautausmaalla, ja tämä vie aikaa, ja siksi itse haluan että ruoka on helposti valmistettavaa!

Seuraavat ruoka-aineet tarvitset Stifadoon:

Paistia (sisä-tai ulkopaistia, myös paahtopaisti käy, sitä käytin viimeksi)

Salottisipulia (unohdin ostaa ja käytin punasipulia, toimi hyvin)

Solovalkosipulia (yksikyntisiä)

Punaviinietikkaa

Pihvitomaattia (luumutomaatti käy)

Tomattipyrettä (taisin laittaa enemmän kuin ohjeessa, oli hyvää)

Laakerinlehtiä

Kanelitankoja ( ihan must!)

Pullo punaviiniä ( kyllä koko pullo!!)

Suolaa

Jauhettua mustapippuria

Puikulapottuja

Pata ennen punaviiniä.

Punaviini lisätty.

Ohjeen löydät täältä! Häränhäntää en käyttänyt, mutta voin vain kuvitellä että toimii varmasti! Stifadoa on ihana syödä puikulaperunasta tehtyjen lohkojen kera, tämää vie kuorimisen verran aikaa +30min uunissa. Ohje löytyy myös yllä olevasta linkistä. 
Toivottavasti joku rohkenee tekemään pataa viikonloppuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...