lauantaina

Helpotusta kipuihin, ja kolotukseen kultamaidon avulla!

Loukkasin polven 1,5 vuotta sitten, ja yritin lähes kaikkia keinoja saadakseni sen kuntoon. Lyhennän tarinaa, ei ketään kiinnosta pattipolvista lukea....No sain magneettikuvien jälkeen diagnoosin alkava nivelrikko, ja osittainen kierukan repeytymä, jätte härligit!! Yritin liikkua, mutta kun joka "piip" kerta parantelin polvea pari viikkoa. Magneesiumsuihkeista sain apua, että yöllä sain unenpäästä kiinni. Kipulääkkeitä en tykkää syödä, mut joskus niitä oli vain pakko ottaa! Nyt olette kuulleet tarpeeksi näitä lötinöitä.
 Reilu kuukausi sitten innostuin kultamaidosta, innostun helpolla kaikista "superfood-jutuista", olen niiden suhteen todella innokas! Jos kurkuma lievittää tulehduksia, niin why not?!!#

Herkkua!

 Tilasin Foodinilta luomu kurkumata, ja valmistin tahnan. Oooo kuinka hyvää se kultamaito on, ja vau ku nukkuu hyvin, kupillisen jälkeen!! Viikon ajan, joka ilta join ison mukin kultamaitoa, ja sitten havahduin että polvi ei ole ollut oikeasti kipeä moneen päivään. Tietenki sitä miettii että onko korvienvälissä jotain, vai voiko oikeasti pitää paikkansa??!!! Voin sanoa että ei ole polvi ollut kipeä enään, en tarvitse minkäänlaisia kivunlievitysnappeja-, taikka salvoja!! Olen käynnyt käveleen pitkiä 19000 askeleen lenkkejä, jalkapohjissa ainoastaan on tuntunut arkuutta, polvi ei ole sanonnut mitään. Viime viikonloppuna käytiin ystävän kanssa kävelylenkillä, ja otettiin ihan pari muutaman metrin hölkkä pätkää....ajattelin kyllä että nyt sitten kärsitään näistä parista metristä viikkoja...ja ei tullut mitään!! Uskon vahvasti kurkuman voimaan!! Olen lukenut ihmisten kokemuksia, ja saannut oman äitinikin käyttämään kurkumata!


Ennen kiehautusta.


Valmis tahna säilyy tiivissä rasiassa jääkaapissa.

Kurkumatahna on helppo tehdä!

Tarvitset:
0,6dl luomu kurkumata
0,5tl jauhettua mustapippuria (itse laitoin toisella kerralla melkein kokonaisen teelusikan!)
1,25dl vettä
Kaikki aineet kattilaan, ja veden haihtuminen tapahtuu hyvin nopeasti, ja löysä litku muuttuu kiinteäksi tahnaksi! Ensimmäisellä kerralla pakastin osan, aivan turhaan! Koska käytän tahnaa joka päivä, sitä myös kuluu. Ohjeessa luki että säilyy 2-3vk jääkääpissa, minulla säilynyt sen 3 viikkoa, ja saan tehdä uuden tahnan!

Kultamaito
Mantelimaitoa kupillinen (kaadan mukiin mantelimaidon, näin saan juuri niin paljonkuin haluan)..

1tl kookosöljyä (tämän funktiota kultamaidossa en vielä ole kunnolla ymmärtänyt, mutta laittanut kun ohjeessa lukenut).

0,5-1tl kurkumatahnaa (mukin koosta riippuen)

Lämmitän maidon, kookosöljyn, ja tahnan kattilassa, sekoitan käsivispilällä. Kaadan juoman mukiin, jossa on 1tl hunajaa, makeuttajana. Tällä saat taivaalliset yöunet, juon joskus myös iltapäivällä, kun tulen töistä.
 Viimeaikoina olen laittanut 1tl tahnaa munakkaaseen! Sopii aivan täydellisesti!

Hunajaa makeuttamaan!


Miksi käytän mantelimaitoa, se on hyvää, ja kun en tavallista maitoa käytä. Kultamaitoon sopii se maito mitä on tottunut käyttämään lehmänmaito, kookosmaito etc.

Kurkuman kaveri on mustapippuri! Jos käytät tuoretta kurkumata esim. smoothieissa, ripsauta myös sinne mustapippuria!! Mustapippuri auttaa kurkuman imeytymistä, ihan huikeasti!!

Kokeile, ja totea itse onko tästä apua sinulle! Kurkumata kannattaa googlailla, on aikas superainetta!! Tietenkin pitää muistaa se että mikä sopii minulle ei välttämättä tepsi toisille....mutta kokeilkaa!

Nyt täytyy valmistautua spinningtunnille - myös "liike on lääke"!

Ihanaa pyhäinpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...