keskiviikkona

Helpot uunipaprikat

Yritän vaihdella hieman lounasruokia. Eilen valmistin nopeita ja helppoja täytettyjäpaprikoita. Täytetytpaprikat ovat minulle suurta herkkua.
Yleensä esikeitän koverretut paprikat kattilassa, tällä kertaa en tehnyt niin....Valmistin täytteen ja laitoin paprikat uuniin 250 astetta 15min, aika riippuu uuunin tehokkuudesta 15-20min. Lämmitän paprikat, mikrossa, töissä, ja näin ollen ne pehmenevät....

Täytetyt paprikat

5kpl suht isoa punaista paprikaa
1 iso kesäkurpitsa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana raastettuna
3 ohutta broilerileikettä

Paistoin (kuulotin) kaikki pannussa, maustoin cayannella, sitruunapippurilla ja suolalla.
Valmistin valmispaketista Taboulehaa, helppoo ja hyvää. Oikeesti törkeen hyvää kylmänä, ja kun sekottaa pikkasen fetaa ja oliiveja niin, sekoooooon!!!! Sekoitin sen siis sitten kasvisten ja kanan sekaan. Täytin paprikat, laitoin pienen nokareen juustoa  "liimaksi" kannen alle...ja voi kurjuus...jääkaapissa oli "vain" vuohenjuustoa, mikä piti käyttää pois. No, en laittanut juustoa paljoa, vain sen verran että kansi pysyy kiinni. Tähän käy mikä tahansa juusto. Huom! Paista ensin broisku, ja sitten kasvikset!
Tein kolme täytettyä paprikaa, mutta tuosta riittää hyvin 5-6 paprikaan, riippuu koosta ja kesäkurpitsan koosta myös. Loput täytteet pistin rasiaan, koska ei ollut enempää paprikoita. Taboulehaa käytin kokeilumielessä, koska koen että tarvin jotain "täyttävää" kasvisten sekaan....mutta tämän voi hyvin jättää pois, niinkuin myös broiskun.






En yleensä suosi valmisruokaa, mutta tämä on poikkeus! Sopii loistavasti grillattavan lisukkeeksi! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...