lauantaina

Uusi vuosi ja uudet kujeet!

Uusi vuosi tarkoittaa myös sitä että taas rapsahtaa ikämittariin lisää....hmmm....No, sille asialle ei voi mitään. Tammikuussa lehdet ja sun muut mediat paisuttelevat kuinka aloitat uuden kevyemmän elämän, no onhan sitä ihan kiva seurata, jokainen tyylillään. En tee mitään uuden vuoden lupauksia koska ne helposti unohtuvat.
 Joulun raskaan ruuan jälkeen tekee mieli syödä himpun verran kevyemmin, ja eihän noita "jouluruokia" syö kun kerran vuodessa. Suklaa rasioilla käteni kävi kyllä aika hurjan tahdilla, hätkähdyin itsekkin että mitäs tämä tämmöinen peli on!! Viime viikon sunnuntaina otin esille mehulingon. Mehulinko tulee ajoittain esille, kun sen kerran on ottanut esille ja saannut rutiiniksi, niin mehuja syntyy sellaisen parin kuukauden ajan, joka päivä. Punajuuret ovat olleet nyt hitti. Punajuuri ei kuitenkaan kannata syödä hirveitä määriä pitkäjaksoisesti, koska ne sisältävät "oxalsyra", joka voi kerätä kalciumia virtsaan, joka sitten voi aiheuttaa munuaiskiviä...mutta maltilla/kohtuudella niistä voi nauttia, ja välistä jotain muita kasviksia/hedelmiä.
 Punajuurista tulee hyvä mehu kun laittaa jokkoon, porkkanoita, mustaherukkaa ja inkivääriä!
Tänä aamuna tein hedelmistä tuoremehua. Poimein hedelmäkorista ne hedelmät jotka selvästikkin olivat jo pehmentyneitä. Mehua tuli persimonista, päärynästä, mandariineistä, appelsiinistä, sitruunasta ja inkivääristä. Inkivääriä laitan jokaiseen mehuun, koska se on hyvää! Yksi persimon oli tänään selvästikkin toisia pehmeämpi ja niinpä se sitten sujahti myllyyn, muuten ne syön kyllä suoraan suuhun. Jotku hedelmät kun ovat kypsiä/ylikypsiä, mutta ei pilaantuneita, niin ne muuntavat mehun nektariiniksi! Näin on myös omenoiden suhteen, ja varsinkin kotimaisista omenoista. Omenamehu muuttuu aika nopeasti ruskeansävyiseksi, mutta maku ei siitä muutu.
Sitruunat ja greipit on talvella hankalia, joskus ovat todella kirpeitä ja maku tulee läpi vaikka kuinka olisi muita hedelmiä seassa. Sitruunoita valikoidessa valikoin mehuun ne joissa on ohut kuori ja ovat pyöreänmallisia, minun kokemuksella ne ovat hieman miedompia. Greippiä/verigreippiä käyttäessä en oikeastaan käytä muuta kuin appelsiinejä. Ajattelen että turha sekoittaa hirveästi eri hedelmiä jos ne ei sieltä maistu....menee niinkuin hukkaan, vain silloin siis sekoittelen hedelmiä surutta kun huomaan että jotkut alkavat olemaan ylikypsiä!.
Tuoremehujen tekeminen on makuasia. Porkkana-appelsiini on myös hyvä, ei kaipaa mitään muuta extraa joukkoon.
Mehulinko pitää joka kerta pestä/huuhdella käytön jälkeen, tämä voi vaikuttaa ensiksi työläältä, mutta jo muutaman päivän päästä asiaa ei sen kummemmin ajattele.

Hyvää lauantaita ja toista uuden vuoden päivää! 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Girl's having fun!

Eilinen päivä meni siivillä! Suunniteltiin ystävättärien kanssa pieni irtiotto, ja "fun" - day Kokkolassa. Mistäs sitten meidän ir...